Cele mai eficiente soluţii să faci insectele să dispară din casa ta

1 shutterstock 1031722960 jpg jpeg

Pentru a scăpa de insecte, o soluţie eficientă este să apelezi la serviciile unei firme specializată în dezinsecţii. Dacă vrei să încerci propriile metode, află că insecticidele cu pulverizare sunt cele mai ieftine contra ţânţarilor, muştelor şi gândacilor, iar printre cele mai scumpe se găsesc lămpile cu ultraviolete şi aparatele cu ultrasunete care îţi asigură o casă fără insecte pentru mai mult timp.

Soluţiile lichide îndepărtează rapid insectele târătoare şi zburătoare fără costuri prea mari. Pot fi pulverizate în zonele pe unde trec de obicei insectele. Pulverizarea insecticidului contra gândacilor trebuie repetată la 2, 4 şi 6 săptămâni.

Există şi unele soluţii care trebuie amestecate cu apă înainte de a fi folosite, concentraţia folosită variind în funcţie de tipul insectelor. Pentru cele zburătoare, este nevoie de o cantitate mai mică de soluţie. Produsul se aplică pe toate suprafeţele, pe rame uşi şi ferestre, draperii, perdele. Are efect îndelungat, între o lună şi 2 luni.

O capcană lipicioasă pentru ţânţari

Hârtia adezivă nu ţi se pare o alegere bună? Atunci încearcă o aplică special, cu hârtie adezivă, care ascunde insectele prinse. Aparatul în formă de aplică emite raze ultraviolete cu care atrage insectele şi acestea se lipesc în interiorul lui. Colile de hârtie adezivă trebuie înlocuite lunar.

Aparate care capturează insecte

Contra musculiţeleor şi ţânţarilor a fost creat un aparat electric care conţine un tub cu lumină ultraviolet. Unele aparate au şi un ventilator care acţionează ca un aspirator. Ca să atragă cât mai multe insecte, trebuie agăţate la circa un metru depărtare de o altă sursă de lumină, în cel mai întunecat loc al încăperii. Suprafaţa lui de acţionare este de 20 de metri pătraţi, fiind eficient numai în spaţii închise.

Aparatele cu ultrasunete de înaltă frecvenţă afectează simţurile insectelor şi le alungă pe o arie de din aria de 30 de metri pătraţi. Sistemul cu ultrasunete îţi permite să menţii aparatul în priză fără să fii deranjată de vreun sunet sau de mirosurile emanate. Acesta nu afectează copiii sau animalele de companie şi nu interferează cu alte aparate electrocasnice sau electrice.

Gândacii, muştele, păianjenii, furnicile, puricii sunt ţinuţi la distanţă de un aparat care funcţionează pe principiul undelor electromagnetice, care acţionează pe o suprafaţă de 30 metri pătraţi. Este şi un aparat ecologic, pentru că nu este nevoie să foloseşti substanţe chimice care dăunează mediului. Trebuie doar conectat la priză şi poate fi folosit şi noaptea, deoarece este silenţios.

@shutterstock