De 14 ani, acest cal se plimbă singur pe străzile oraşului. Face asta în fiecare zi

De 14 ani, acest cal se plimbă singur pe străzile oraşului  Face asta în fiecare zi jpeg

Pisicile hoinăresc pe străzi, în timp ce câinii se pierd, atunci când stau departe de stăpânii lor. În districtul Fechenheim din Frankfurt, Germania, s-ar putea să întâlneşti un altfel de “hoinar” – un cal arab, pe nume Jenny.

Uriaşul alb se plimbă nestingherit pe străzile oraşului în fiecare dimineaţă şi are mereu aceeaşi rută, fără niciun stăpân. Pentru ca străinii să nu se sperie, ea poartă şi o pancartă pe care scrie: “Mă numesc Jenny. Nu am fugit. Doar mă plimb. Multumesc”.

mesaj cal jpg jpeg

Jenny se plimbă singură pe străzile oraşului de mai bine de 14 ani, după ce stăpânul ei în vârstă de 79 de ani nu o mai poate însoţi. În fiecare dimineaţă, bătrânul îi deschide poarta, iar ea pleacă pe acelaşi drum.

Nu a fost dintodeauna singură. În trecut, Jenny făcea parte dintr-o gaşcă. “Am mai avut încă un cal, Charlie, şi un ciobănesc alb. Plecam întotdeauna împreună. S-a întâmplat asta cam 15 ani”, povesteşte Weischedel, care era însoţit atunci şi de soţia lui, Amma.

batran jpg jpeg

Acum, grupul s-a restrâns şi doar ciobănescul îl mai însoţeşte din când în cand pe uriaşul alb.

Jenny funcţionează ca un ceas elveţian. După cele 8 ture de oraş, se întoarce mereu acasă la aceeaşi oră: “Cred că are un ceas în stomac. Ştie că acasă găseşte mâncare”.

calb jpg jpeg

Locuitorii nu se tem de prezenţa ei pe străzile oraşului. Ştiu că nu e periculoasă şi se bucură de ea. Şi-a făcut prieteni peste tot, chiar şi în gară. Potrivit poliţiştilor, nu a existat niciun incident în cei 14 ani de când se plimbă singură.

Sursă: boredpanda.com