De ce ne punem dorințe atunci când ne cade o geană

Superstițiile există peste tot pe glob și câteodată constau într-un mic gest pe cât de inofensiv, pe atât de amuzant. Și neapărat cu miză mare!

image

Ne ferim să trecem pe sub vreo scară, ne e teamă să spargem vreo oglindă – și nu că ne putem tăia, ci că aduce ghinion – dar ne și luăm geana de pe obraz, suflăm în ea și ne punem o dorință arzătoare în gând. De secole întregi, oamenii și-au pus dorințe privind stelele sau suflând în păpădie sau geana care ne-a căzut. E un obicei care nu face rău nimănui, dar care nici nu și-a dovedit vreodată eficiența „științifică”. De ce recurgem atunci la el?

Ca restul firelor de păr de pe corpul nostru, genele cresc și cad apoi. Totuși, noi vedem acest lucru care pe o oportunitate de-a ne îndeplini un vis. Superstiția de-a sufla o geană și a-ți pune o dorință în acel moment are origini păgâne și o mică considerabilă!

Acest obicei datează de sute de ani, încă din secolul al XVIII-lea, și provine din Marea Britanie și Irlanda. Oamenii începeau ritualul de a-și pune dorințe punând o geană în palma lor și aruncând-o apoi peste urmăr, în spate, în timp ce-și doreau ceva anume. Dacă geana plutea în aer, dorința se îndeplinea. Dacă geana rămânea pe mână sau pe haine, pe orice altceva, dorința nu se mai îndeplinea, susține „The Penguin Guide to the Superstitions of Britain and Ireland”.

Nu știm dacă persoana respectivă putea să sufle sau să arunce din nou geana după prima încercare eșuată. Cert e că oricine își dorește să reușească din prima. Miza e destul de mare! Times of India ne explică un lucru important – atunci când sufli într-o geană, îndepărtezi Diavolul. Așa că bine e să reușești din prima, nu credeți?

Nu există certitudini că, dacă îți iese din prima să sufli geana, scapi și de Diavol, de tentații și de tot ce-i rău pe lumea asta. Însă și dacă există o mică șansă ca să faci asta, de ce să nu încerci? Obiceiul e amuzant, trebuie să recunoști!

Foto - Shutterstock



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg