5 alimente care te ajută la slăbit

1 61984 original jpg jpeg

Vrei să ai o siluetă de invidiat, dar nu ştii ce alimente să incluzi în dietă? Ei bine, nutriţioniştii spun că este bine să incluzi în meniul zilnic peşte, varză, cât şi supe.

Supa de roşii, calorii reduse

Ca să nu ai probleme cu excesul de kilograme,supa nu trebuie să lipsească nicio zi din meniu tău. Un studiu al americanilor a arătat că personele care mânâncă un bol de supă înainte de cină sau de masa de prânz,nu au probleme cu silueta.

Cele mai indicate mâncăruri la dietăsunt supele de legume (de varză,roşii,de conopidă sau de morcov),mai ales că sunt foarte sănătoase. Mai mult,un bol de supă are numai 45 de calorii.

Grepfrutul arde grăsimile

Un fruct ideal în orice regim de slăbit este grepfrutul. Acesta conţine 90% apă şi 7% carbohidraţi,de aceea este de mare ajutor în procesul de ardere a grăsimilor. Totodată,te ajută să ai un ficat sănătos. Poţi ţine o dietă timp de trei săptămâni.

Astfel,dimineaţa mănâncă un grepfrut şi un iaurt fără grăsimi,la prânz un fruct şi salată sau grătar,iar seara un grepfrut şi supă. Dacă nu poţi ţine dieta,bea zilnic două trei pahare de suc din acest fruct.

Iaurtul te scapă de „colăceii” de pe burtă

Stratul de grăsime de pe abdomen, care poate fi responsabil şi de unele boli,precum diabetul, poate fi anihilat cu ajutorul iaurtului. Pentru a scăpa de kilogramele acumulate în această zonă,este indicat să mănânci în fiecare zi câte trei porţii de iaurt degresat, a câte 100 de grame fiecare.

Consumat în acest fel, iaurtul are rolul de a-ţi tăia din pofta de mâncare. Te vei simţi mai sătulă, căci iaurtul are un conţinut bogat de calciu, fosfor, vitamina B, dar şi proteine.

Salata reduce senzaţia de foame

Ştiai că, dacă o consumi cu 15 minute înainte de masa de prânz şi de cină,salata verde este o adevărată binecuvântare pentru silueta ta? Secretul:te face să te simţi sătulă,deci să mănânci mai puţin decât de obicei.

Salata verde este ,de asemenea, o bogată sursă de vitaminele C şi B,de potasiu şi de fier, astfel încât te va ajuta să-ţi menţii şi o sănătate de fier. Ai nevoie de circa 300 de grame de salată, zilnic.

Peştele luptă cu celulita

Dacă eşti una dintre zecile de femei cărora „cojile de portocale” de pe fese le fac zile grele, include în alimentaţie peşte gras (macrou,hering), care este bogat în acizi graşi Omega 3. Este cunoscut faptul că aceşti acizi ajută la absorbţia grăsimilor din organism, “vinovate” şi de apariţia celulitei.

Ca să ai rezultate, este bine să mânânci de cel puţin trei ori pe săptămână o porţie care să conţină aproximativ 150 de grame de peşte gras. Totodată,nu uita că trebuie să faci şi multă mişcare.