Alimente pentru un abdomen plat

1 66515 original jpg jpeg

Vrei să scapi de „colăcei” şi de „aripioare”? Include în dieta ta zinică următoarele alimente care, pe lângă faptul că-ţi vor oferi energie, te vor ajuta să ai un abdomenul plat la care ai visat.

Laptele

Studiile arată că persoanele care includ în dieta zilnică alimente bogate în calciu (în special lapte degresat),slăbesc mult mai uşor,întrucât acest mineral scade nivelul colesterolului „rău“ şi intensifică consumul de energie cu până la 350 de calorii pe zi. Pentru efecte vizibile,îţi poţi suplimenta dieta cu iaurt şi brânzeturi degresate.  

Ardeiul iute

Datorită capsaicinei (substanţa care dă gustul picant) pe care o conţine din plin,ardeiul iute joacă un rol important în accelerarea metabolismului şi,implicit,în arderea depozitelor de grăsime. Totodată,acesta reduce pofta de mâncare,însă este de preferat să-l consumi cu moderaţie dacă ai probleme digestive.

Lintea

O cană cu linte conţine aproximativ 35% din necesarul zilnic de fier,mineral care ajută la creşterea masei musculare,dar şi la accelerarea metabolismului. Astfel,lintea contribuie la arderea caloriilor consumate,reducând şansele ca organismul să le stocheze sub formă de grăsimi.  Există mai multe tipuri de linte,însă cea roşie şi cea galbenă se gătesc rapid,în numai 15-20 de minute.

Ananasul

Ananasul conţine enzimă digestivă cunoscută sub numele de bromelină,care joacă un rol important în arderea grăsimilor şi în construirea armonioasă a masei musculare. Fructul este bogat şi în pectine (fibre solubile nedigerabile),vitamina C,triptofan şi serotinină (ambele substanţe asigură buna dispoziţie),necesare pentru un trup zvelt şi sănătos.

Merele

Ideale pentru gustările dintre mese,merele nu doar că îţi taie pofta de mâncare (deoarece sunt bogate în fibre care asigură saţietatea),ci intervin şi în procesul de digestie. Poţi să le consumi în stare naturală sau în combinaţie cu scorţişoară (peste merele curăţate şi date prin răzătoare,se adaugă un vârf de cuţit cu scorţişoară). Această mirodenie grăbeşte arderile şi menţine în limite normale nivelul de zahăr în sânge.

Băuturi care intensifică metabolismul

Bea ceai verde de 2-3 ori pe zi

Acest tip de ceai conţine numeroşi antioxidanţi care stimulează procesul de termogeneză (capacitatea organismului de a produce căldură),contribuind astfel la arderea grăsimilor. De asemenea,ceaiul verde conţine cafeină,compus care ajută şi el la „topirea“ caloriilor consumate. Pentru efecte vizibile,bea 2-3 ceşti de ceai pe zi.

Suc de lămâie,la micul dejun

Pe lângă faptul că are un rol important în procesul de detoxificare,lămâia,sub formă de suc,curăţă tractul digestiv şi stimulează enzimele digestive prin aciditatea ei. În momentul în care sistemul digestiv este curăţat şi funcţionează corespunzător,sucul de lămâie previne stocarea caloriilor sub formă de grăsimi. În plus,conform oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Arizona,vitamina C din compoziţia lămâii,de îndată ce a ajuns în celule,arde grăsimile,mai ales atunci când se depune efort fizic. Consumat dimineaţa,sucul de lămâie ajută la digerarea rapidă a alimentelor.

Ciocolată caldă,în loc de gustare

Da,poţi bea cu încredere o astfel de băutură,în special în prima parte a zilei,atunci când organismul transformă caloriile în energie. Singura condiţie este să optezi pentru ciocolata neagră cu un conţinut de peste 80% cacao,pe care o topeşti la bain-marie. Ulterior,poţi adăuga puţin lapte degresat şi un cubuleţ de zahăr brun. Astfel,pofta de mâncare se va diminua şi nu vei mai simţi nevoia să consumi multe calorii în restul zilei.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg