Cerealele rafinate, bombe calorice
Multe persoane, din dorinţa de a adopta o alimentaţie sănătoasă, aleg să consume cereale, în special la micul dejun. Din păcate, cu cât sunt mai rafinate, sunt tot mai departe de ideea de alimentaţie sănătoasă.
Astfel,specialiştii ne recomandă cerealele integrale.
Majoritatea cerealelor rafinate sunt gustoase,dar nu constituie o alternativă sănătoasă de alimentaţie pentru că sunt bogate în sare şi zahăr şi,implicit,constituie o bombă calorică. "Există sortimente de cereale rafinate ce conţin 10-12 grame de zahăr la o porţie de 30 de grame de cereale, plus o cantitate considerabilă de sare. Având în vedere că le consumăm cu lapte, aportul caloric pentru organism este foarte mare",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.
Fulgii de ovăz,o variantă sănătoasă
Indiferent dacă îi consumaţi cu lapte sau iaurt,fulgii de ovăz constituie cea mai sănătoasă variantă de cereale. "Dacă mâncaţi zilnic, la micul dejun, fulgi de ovăz, vă reglaţi tensiunea arterială, colesterolul şi ţineţi în frâu glicemia. În plus, nu conţin zahăr şi sare, dar sunt bogaţi în fier, magneziu şi complexul de vitamine B",explică dr. Luca.