Senzaţional! Cura cu morcovi

1 75019 original jpg jpeg

Ştiai că morcovii proaspeţi au un mare conţinut de calciu? Asta îi face atât de buni pentru sănătatea copiilor, pentru întărirea sistemului osos şi pentru o mai bună funcţionare a ficatului la vârstnici.

O cură de zece zile cu suc de morcovi te va revigora.

Ţine glicemia sub control

Unul dintre beneficiile pe care ţi le aduce o cură cu morcovi este şi acela că reglează nivelul glicemiei. Acest fapt se datorează unor substanţe antioxidante numite carotenoide (betacaroten,luteină,licopen) pe care le conţin aceste rădăcinoase. Pentru a te bucura de acest efect,bea zilnic un pahar de suc sau mănâncă un morcov crud.Îţi este aliat în dieta de slăbit

Orice regim de slăbire ai adopta,nu uita să adaugi şi morcovi. Sunt legume foarte săţioase şi-ţi vor tăia pofta de mâncare. În plus,morcovii curăţă organismul de toxinele pe care le-a acumulat mai ales în regiunea ficatului,de aceea unele cure naturiste sugerează să mănânci timp de două zile numai morcovi şi să bei numai suc de morcovi cu apă minerală.

Un beneficiu important al unei cure cu morcovi este şi acela că previne cancerul. Betacarotenul din compoziţia lui transformă substanţele canceroase,ajunse în organism din mediul extern,în substanţe mai puţin nocive,uşor de eliminat.

Proprietăţi

41 kcal/ 100 g

Proteine 0,9 g

Carbohidraţi 7,6 g

Calciu 30 mg

Fier 0,6 mg

Reţeta 1. Salată picantă de morcovi

Ingrediente:5 morcovi raşi;1 linguriţă chimen;1 căţel de usturoi;1 linguriţă coriandru;3 linguri ulei de măsline;zeama de la o jumătate de lămâie;brânză degresată;pătrunjel;  sare;piper.

Zdrobeşte chimenul,usturoiul şi coriandrul într-un mojar,apoi adaugă sare şi piper. Rade morcovii şi amestecă-i cu zeama de lămâie,condimentele şi uleiul de măsline. La final,taie câteva bucăţele de brânză,toacă o jumătate de legătură de pătrunjel şi adaugă-le în salată.

Salata este ideală într-o dietă de slăbit. În plus,morcovii scad nivelul colesterolului cu 11%,iar uleiul de măsline ajută la absorbirea elementelor nutritive ale morcovilor.

Reţeta 2. Suc de morcovi

un sfert de litru suc de morcovi;un sfert de litru suc de roşii;2 linguri mărar tocat;o jumătate de linguriţă drojdie uscată;sare;piper.

Pune toate ingredientele într-un vas şi amestecă-le până obţii o pastă fluidă. Consumă sucul proaspăt.

Sucul întârzie îmbătrânirea,pentru că stimulează producerea de colagen la nivelul pielii. Are proprietăţi antiinflamatoare şi este ideal pentru persoanele ­care suferă intoxicaţii alimentare sau anemii. Mai mult,vitamina A pe care o conţin atât morcovii,cât şi roşiile te ajută să ai păr şi unghii sănătoase.

Remediu pentru surmenaj

Este vremea concediilor şi a „reîncărcării bateriilor”. De ce n-ai ţine o cură cu suc de morcovi pentru a te revigora fizic şi intelectual? Timp de zece zile,bea dimineaţa,pe stomacul gol,sucul a trei morcovi mari.

După o pauză de cinci zile,reia cura cu alte două serii a câte zece zile. Cura este benefică şi pentru piele,mai ales că acum te expui mult la razele ultraviolete.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg