Socul, adjuvant în dietă

tinctura de soc beneficii jpeg

Socul este cunoscut pentru proprietăţile sale terapeutice cu privire la combaterea creşterii în greutate şi a obezităţii. Consumul de soc, sub formă de ceai, este recomandat în orice dietă detoxifiantă, întrucât planta elimină toate toxinele din corp şi luptă împotriva kilogramelor în plus.

Florile de soc acţionează ca un diuretic natural,au efect laxativ şi provoacă transpiraţie abundentă,contribuind astfel la scăderea în greutate. De asemenea,consumul de soc determină buna funcţionare a organismului şi estompează aspectul de coajă de portocală al pielii,prin eliminarea toxinelor şi a apei reţinute în corp. Nu în ultimul rând,socul inhibă pofta de mâncare şi astfel tentaţia de a consuma alimente bogate în calorii va fi diminuată.

Bea ceai de soc!

Cura cu ceai de soc îţi poate fi de mare ajutor atunci când vrei să îţi remodelezi corpul. Efectul său laxativ previne constipaţia,o problemă des întâlnită în cazul persoanelor care nu au o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată.

Pentru a prepara infuzia ai nevoie de 3 linguri de flori de soc uscate la 250 ml de apă clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat timp de 10-15 minute,după care se strecoară şi se bea.

Vor apărea efecte vizibile doar dacă se vor consuma cel puţin 2 căni pe zi-maximum 3,timp de două săptămâni,cu o săptămână pauză,întrucât socul are rol depurtativ.

Atenţie! Ceaiul se bea neîndulcit.

Tinctură de soc împotriva obezităţii

Un alt remediu pe bază de soc care contribuie la scăderea în greutate este tinctura,preparată din fructe de soc macerate în alcool de cereale dublu rafinat.

Dacă este administrată independent de ceai,tincture se va lua în felul următor:în prima zi se ia o linguriţă diluată într-un pahar cu apă,la ora 18,în a doua zi se iau 2 linguriţe diluate într-un pahar cu apă la aceeaşi oră şi tot aşa mai departe,până în ziua a şaptea când se vor luat 7 linguriţe diluate tot într-un pahar cu apă,doză care se menţine timp de 30 de zile.

Acest remediu este recomandat,în special,persoanelor obeze. Însă,înainte de a începe un astfel de tratament se recomandă efectuarea unui control medical,pentru a evita apariţia unor posibile complicaţii (mai ales în cazul în care suferi de alte afecţiuni).

Pentru grăbirea procesului de ardere a grăsimilor se poate asocia consumul de ceai cu tinctura de soc. În acest caz,tinctura se va administra înaintea fiecărei căni cu ceai,în concentraţia următoare:o linguriţă de tinctură diluată într-un pahar cu apă.

Meniu pe durata curei cu soc

Dacă urmezi o cură pe bază de soc este indicat să excluzi consumul de carne roşie (se acceptă doar peştele,de 2-3 ori pe săptămână),mezelurile,prăjelile,produsele bogate în zahăr şi aditivi,margarina,fast-food-ul,produsele de patiserie şi băuturile carbogazoase dulci.

Pe de altă parte,poţi consuma cât mai multe fructe şi legume,deoarece conţin numeroşi antioxidanţi care au rolul de a menţine sănătatea organismului.

La micul dejun se recomandă consumul de proteine şi carbohidraţi,pentru creşte nivelul de energie,necesar pentru buna funcţionare a organismului pe tot parcursului zilei. Cerealele,ouăle fierte,produsele lactate se numără printre alimentele bune de consumat la masa de dimineaţă.

La prânz poţi opta pentru carne de curcan sau de peşte asortată cu cât mai multe legume,în timp ce la cină este bine să eviţi alimentele greu de digerat. Supele,salatele de legume sau fructe sunt recomandate de către nutriţionişti pentru masa de seară.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg