Trucuri ca să-ţi menţii silueta

1 47189 original jpg jpeg

Mesele de Paşte sunt un regal de mâncăruri delicioase şi îmbietoare. Cum să nu le cazi pradă? Totuşi, nu uita că acestea sunt o adevărată ameninţare pentru siluetă. Iată cum poţi să te fereşti de kilogramele în plus.

Sarmale,cozonac,drob,friptură de miel,pască,ouă roşii... Acestea sunt doar o parte dintre bunătăţile care îţi vor trece prin faţa ochilor în această perioadă. Le poţi mânca fără să-ţi rotunjeşti formele dacă ţii cont de câteva trucuri care te vor ajuta să arăţi bine şi după Paşte.

Nu sări peste micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. El îţi dă energie şi te ajută să nu exagerezi cu mâncatul la prânz,când arderile nu sunt aşa de intense. Chiar dacă eşti în concediu şi te-ai trezit puţin mai târziu ca de obicei,nu sări peste micul dejun.

Mănâncă la ore fixe

Dacă vrei să rezişti tentaţiilor de pe masa de Paşte,soluţia nu este să te saturi cu... mirosul şi să te înfometezi. Nu vei face decât să te enervezi şi să-ţi pierzi energia. Dimpotrivă,poţi gusta din toate preparatele specifice acestei sărbători,atât timp cât mănânci cu măsură şi la ore fixe. Respectă cele trei mese ale zilei şi oricât ai fi de pofticioasă,nu face abuz de feliile de cozonac şi de pască.

Omega 3, aliat de nădejde

Grăsimile Omega 3 te menţin în formă şi te ajută să arzi mai repede caloriile din mâncarea grasă. Găseşti grăsimi de tip Omega 3 în nuci,seminţe şi în peşte. Nu în ultimul rând,studii recente au demonstrat că supele de carne sau de legume conţin puţine calorii şi ţin cu succes locul unui prânz cu produse care cad greu la stomac.

Aşa că nu uita să incluzi în meniul festiv ciorbe,mai ales de pui sau de curcan,acrite cu borş,foarte gustoase şi totodată sănătoase. Cele de miel trebuie degresate bine,ca să fie uşor digerabile şi să nu îngraşe.

Nu te feri de condimente

Condimentele scad colesterolul şi opresc depunerea grăsimilor. Dacă nu obişnuieşti să mănânci condimentat,consumă-le cumpătat împreună cu alimente fierte,cum sunt ouăle roşii,legumele sau carnea de miel. Usturoiul,piperul,ardeiul iute şi muştarul fac sângele să circule mai rapid,ceea ce duce la accelerarea procesului metabolic şi la transformarea caloriilor în energie.

Bea multe lichide

Este important să bei cel puţin doi litri de lichide pe zi. Hidratându-te,îţi stimulezi metabolismul şi favorizezi scăderea treptată în greutate. De asemenea,nu uita să consumi fructe şi legume din belşug. Datorită conţinutului mic de calorii,dar bogat în fibre,acestea dau senzaţia de saţietate. Consumate proaspete,sunt bogate în vitamine şi în săruri minerale.

Nu uita de odihnă

Este de preferat să adormi înainte de miezul nopţii,pentru că arderile grăsimilor din corp sunt stimulate de minune în acea perioadă a nopţii. În plus,a doua zi te vei simţi mai odihnită. Redu şi consumul de sare,întrucât aceasta reţine apa în organism.

Fă mişcare

După o masă precum cea de Paşte, nu te aşeza imediat pe canapea pentru un pui de somn. Poţi arde uşor câteva calorii dacă strângi masa şi faci puţină mişcare. O plimbare pe jos de cel puţin jumătate de oră te scapă de senzaţia de greutate din stomac şi mai elimină câte puţin din „bagajul” energetic de care organismul tău tocmai a avut parte.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg