Ghid în 7 pași pentru organizarea garderobei și crearea stilului personal

Vrei să ai mereu la îndemână haine în care te simți și arăți bine? Organizarea garderobei și descoperirea stilului personal sunt esențiale pentru a te simți bine în propriul corp și pentru a-ți crește încrederea de sine.

image

Acest proces implică creativitate, efort și planificare. Descoperă un ghid în șapte pași, care te va ajuta să te organizezi mai ușor.

1. Decide ce porți și ce nu

Începe prin a-ți examina garderoba. Ia fiecare articol și evaluează-l cu atenție. L-ai purtat în ultimele 6-9 luni sau plănuiești să o faci curând? Îți mai place sau ți se mai potrivește? 

Dacă răspunsul este negativ sau nu ai unul, poți lua în considerare să donezi articolul respectiv, să-l vinzi sau să-l arunci. Această curățenie te va ajuta să păstrezi doar hainele care îți plac cu adevărat.

2. Organizează hainele

După ce ai terminat cu procesul de curățenie, organizează-ți hainele. Împarte-le în subcategorii, cum ar fi fuste, rochii de zi/seară, fuste, pantaloni lungi/scurți, tricouri cu mânecă scurtă/lungă, cămăși, bluze, pulovere subțiri/groase, jachete, încălțăminte sport/elegantă/casual etc.

Cu cât vei avea categorii mai precise, cu atât îți va fi mai ușor să-ți găsești piesele vestimentare pe care să le porți în funcție de eveniment.

3. Investește în accesorii

Ținutele sunt completate perfect de bijuterii, care fac o diferență semnificativă între o ținută banală și una sofisticată. Alege-le pe cele care se potrivesc cel mai bine cu stilul și ținuta ta. Optează pentru bratari aur dama, coliere sau inele. 

Un accesoriu versatil este eșarfa. Aceasta poate fi purtată în jurul gâtului și vei obține un look elegant, pe umeri pentru un look boem sau legată de geantă pentru un aspect sofisticat.

Curelele te pot ajuta să-ți definești talia și să adaugi un element-cheie ținutei tale. Acestea vin în diverse forme, culori și modele și, cu siguranță, vei găsi câteva care să se potrivească cu hainele din garderoba ta.

4. Folosește soluții de depozitare eficiente

Achiziționează un dulap cu suficiente rafturi sau adaugă rafturi suplimentare pentru mai mult spațiu de depozitare pe verticală și, astfel, vei reuși să eviți aglomerația și să-ți păstrezi hainele ordonate.

De asemenea, ia în considerare cutii și organizatoare pentru sertare. Acestea sunt ideale pentru a-ți organiza șosetele, lenjeria intimă, eșarfele și accesoriile. 

5. Investește în piese de bază

Alege acele piese care nu se demodează și pe care le poți purta în mai multe combinații. Acestea pot fi o cămașă albă, un sacou, o pereche de blugi sau de pantaloni din stofă. 

Asigură-te că sunt realizate din materiale de calitate, deoarece vor rezista mai mult în timp.

6. Creează-ți propriul stil

Pentru acest pas vei avea nevoie de inspirație. Poți căuta prin reviste sau pe diferite site-uri online idei de ținute care îți plac, iar mai apoi le poți recrea. 

Încearcă mai multe stiluri vestimentare și alege-le pe cele care îți pun cel mai bine în evidență personalitatea și trăsăturile. Este foarte important ca stilul pe care ți-l creezi să te reprezinte. Nu copia tendințele actuale și nu purta haine în care nu te simți confortabil.

7. Actualizează-ți garderoba

Fă acest pas la sfârșitul fiecărui sezon. Sortează hainele și donează-le pe cele pe care crezi că nu le mai porți, pentru a face loc în garderobă altor piese vestimentare. 

Urmărește tendințele actuale, însă nu le urma dacă nu se potrivesc cu stilul tău personal.

În concluzie, experimentează cât mai mult pentru a-ți găsi propriul stil. Investește în piese și accesorii de calitate, donează și organizează-ți cât mai bine garderba pentru a avea la îndemână haine de purtat la fiecare eveniment important.

Sursa foto: Freepik



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg