3 factori care înrăutăţesc simptomele alergiilor sezoniere

1 73235 original jpg jpeg

Dacă te confrunţi cu mâncărimi ale ochilor, ai nasul înfundat şi gâtul inflamat, cel mai probabil ai o rinită alergică, care, în funcţie de anumiţi factori, se poate înrăutăţi în această perioadă.

Alergiile se pot agrava în timp şi există unele cauze importante care duc la înrăutăţirea acestei probleme. Iată care anume:

Schimbarea climei

Înrăutăţire alergiilor este cauzată de creşterea temperaturii globaledin ultimii ani. Sezoanele de polenizare sunt din ce în ce mai lungi şi mai agresive,atrag atenţia alergologii. Plantele folosesc niveluri mai ridicate de dioxid de carbon pentru polenizare,ceea ce face sezonul alergiilor să înceapă mai devreme şi să se termină mai târziu. Temperatura ridicată are şi ea un rol important. De obicei,în cazul în care plantele sunt acoperite de îngheţ în luna noiembrie,nu mai este polen în aer,până la dezgheţ,prin martie. Dar,cu temperaturile pozitive iarna,plantele pot începe să producă polen atunci când nu este,din punct de vedere tehnic,primăvară încă,deschizând sezonul alergiilor. Temperaturile ridicate pot declanşa o rinită vasomotorie,care are simptome asemănătoare rinitei alergice.

Citeşte şi:6 supe de regim care-ţi vor ţine de foame câteva ore

Poluarea aerului

Poate că te-ai mutat într-un oraş aglomerat recent sau calitatea aerului din zona ta a avut de suferit. În mod ironic,alergiile sunt mai frecvente în oraşele mari decât în ​​suburbie,din cauza poluării aerului şi a nivelului de ozon mai ridicat,chiar dacă oamenii din suburbii pot fi expuşi la mai mulţi alergeni din plante. Chiar şi în cadrul aceluiaşi oraş,alergiile s-ar putea înrăutăţi dacă te-ai mutat într-un cartier mai aproape de cele mai aglomerate şosele.

Stresul

Adaugăstrescronic la toate simptomele rinitei alergice şi vei obţine tot ce se poate mai rău. Stresul creează inflamaţie şi poate face ca organismul să fie hipersensibil la alergeni. Stresul poate produce,de asemenea,unele dintre aceleaşi simptome ca şi alergiile,cum ar fi dureri de cap sau respiraţie îngreunată,dublând disconfortul.

Citeşte şi:7 uleiuri testate pentru tratarea acneei