4 motive să renunţi la zahăr

1 70171 original jpg jpeg

Alimentele dulci sunt delicioase şi cu greu poţi rezista unei prăjituri cu multă cremă. Totuşi, ar trebui să te abţii cât mai des de la astfel de plăceri, deoarece nu au aduc beneficii asupra sănătăţii.

Ai tendinţa să exagerezi

Este bine să consumi ceva dulce din când în când,dar de cele mai multe ori ai tendinţa să mănânci mai mult decât este necesar. Gândeşte-te la toate sucurile acidulate,la linguriţa de zahăr pe care o adaugi la cafea şi să nu mai menţionăm de desertul de care nu te poţi lipsi după o masă copioasă. Cam mult zahăr,nu-i aşa? Nu e nevoie să renunţi deodataă la el,ci să-l înlocuieşti treptat cu alternative mai sănătoase,precum mierea de albine.

Accelerează procesul de îmbătrânire

Zahărul este principalul factor care declanşează procesul de îmbătrânire,deoarece fructoza din moleculele dulci formează radicali liberi care contribuie la scăderea ratei regenerării celulare. Astfel,organismul pare mult mai bătrân decât este în realitate şi există riscul să te alegi şi cu afecţiuni ale inimii sau cu diabet de tip 2.

Distruge ţesuturile

Odată cu înaintarea în vârstă şi ţesuturile au de suferit,iar excesul de zaharuri nu face decât să grăbească acest fenomen. Deşi sună ciudat,ţesuturile îşi schimbă culoarea datorită oxidării şi devin maro,ceea ce nu este tocmai normal.

Îţi păcăleşte creierul

Nu-i aşa că de multe ori după ce ai mâncat ceva dulce,ai senzaţia că îţi este foame? Asta se întâmplă deoarece hormonii transmit creierului că organismul tău nu este încărcat cu energie şi astfel se declanşează senzaţia de foame. Evită pâine albă din gustări,deoarece chiar şi aceasta conţine zahăr,deci te vei alege cu câteva kilograme în plus.

Citeşte şi:

7 strategii contra poftei de dulce

Dulciuri care nu îngraşă