5 băuturi care te menţin în formă

1 69346 original jpg jpeg

Sunt delicioase şi te pun pe picioare în caz că răceala sau gripa îţi dau bătăi de cap. Reţetele de băuturi energizante de mai jos sunt bune pentru sănătate şi reprezintă o modalitate ingenioasă de a găti acasă, alături de cei dragi.

Şodoul,bun pentru recuperarea vocii

Aerul rece de afară,ţipetele puternice sau lichidele acidulate ori cu gheaţă te-au lăsat fără voce? Şodoul este folosit de interpreţi pentru a regla activitatea corzilor vocale. Eficienţa şi satisfacerea poftei de dulce se împletesc într-un pahar cu delicioasa băutură.

Ingrediente:6 gălbenuşuri,12 linguri cu vârf zahăr pudră,1 l lapte,6 linguriţe cu esenţă de romMod de preparare:Freacă bine gălbenuşurile cu zahărul pudră,  până cresc şi devin o cremă spumoasă. Toarnă încet peste ele laptele clocotit,adaugă romul şi bea preparatul în ceşti,cât este fierbinte. 

Atunci când eşti foarte nervoasă,ai nevoie de ceva dulce pentru a te calma. Cercetătorii de la Universitatea din Ohio cred că efectul calmant al limonadei se datorează glucozei,care,pe termen scurt,furnizează creierului energie.

Ingrediente:150 g zahăr,2 lămâi mijlocii,6 pahare cu apă

Mod de preparare:

Pune zahărul într-un vas cu apă şi amestecă până când se topeşte. Adaugă coaja şi zeama stoarsă de la o lămâie. Acoperă şi lasă să stea o oră la frigider. Înainte de a o servi,limonada se strecoară şi în pahare se pune o felie fină de lămâie.

Bananele şi nucile sunt săţioase,iar condimentele şi mierea dau o adevărată savoare băuturii.Când bei acest preparat,te simţi plină de energie şi-ţi stăpâneşti pofta de dulce.

Ingrediente:2 banane,una verde şi una coaptă,  2 vârfuri de cuţit cu scorţişoară pisată,sare după gust,1 vârf de cuţit cu nucşoară,1 linguriţă de miere,250 ml lapte de soia sau degresat şi 1 linguriţă nuci măcinate.

Mod de preparare:

Curăţă bananele de coajă şi le pasezi în mixer. Adaugă laptele şi celelalte arome,apoi mixează din nou. Toarnă amestecul în pahare şi presari cu scorţişoară pisată şi nuci.

Sucul de sfeclă roşie poate fi numit pe bună dreptate „băutura” sportivilor. Şi asta deoarece studiile au arătat că are capacitatea de a creşte rezistenţa organismului la efort şi reduce presiunea arterială.

Ingrediente:sfeclă roşie,suc de lămâie,câteva seminţe de chimen

Mod de preparare:

Spală sfecla până când nu mai are deloc pământ pe ea,curăţă rădăcinele şi coaja,dă-o pe răzătoare şi las-o să stea într-o farfurie până când devine zemoasă. Apoi scurge-o într-un pahar şi condimenteaz-o cu zeamă de lămâie şi seminţe de chimen.

Sucul de citrice este un izvor de energie. Plin de vitamine,el este o băutură excelentă în orice anotimp.

Ingrediente:1 pahar cu suc natural de portocale,3 pahare cu suc natural de mandarine,2 linguri cu miere

Mod de preparare:

Amestecă bine ingredientele,după care le îndulceşti cu miere. Poţi adăuga fructe în compoziţie şi esenţe de vanilie,lămâie sau de rom.