Alimentele din care-ţi iei necesarul de Coenzima Q10

1 74621 original jpg jpeg

Coenzima Q10, cunoscută şi sub denumirea de vitamina Q10, se găseşte în toate celulele organismului. În plus, coenzima Q10 este şi un antioxidant.

Coenzima Q10 este necesară pentru producerea energiei,creşterea rezistenţei şi fermităţii muşchilor. O concentraţie mai mare de vitamina Q10în organism ajută în lupta împotriva efectelor îmbătrânirii. De aceea,majoritatea cremelor antirid conţin acest ingredient.Există o varietate de alimente care conţin coenzima Q10,şi anume:

Somonul

Este un peşte bogat în acizi graşi,cum sunt Omega-3 şi Omega-6,care sunt indispensabile pentru stimularea producţiei coenzimei Q10. Pe lângă somonul proaspăt,recomandate,de trei sau de patru ori pe săptămână,sunt şi macroul şi sardinele.

Citeşte şi:7 alimente care sunt surse excelente de vitamina D

Carnea de pui

Carnea este,în general,sursă bogată de CoQ10.  Cea mai puţin bună este carnea roşie,din cauză grăsimii,care duce la creşterea nivelului de colesterol şi de trigliceride în organism. Însă,recomandată este carnea de pui de curte,pe care trebuie s-o combinăm cu alte produse sănătoase.

Broccoli

Prin consumul acestei legume,previi apariţia mai multor boli cardiovasculare. Acest lucru se datorează cantităţii mari de antioxidanţi pe care-i conţine broccoli,printre care şi coenzima Q10. Însă,este foarte important ca toate legumele să fie proaspete. Legumele congelate sau conservate pierd această vitamină.

Spanacul

Este leguma cu cel mai mare conţinut de coenzima Q10. În plus,este sursă de vitamine,fibre şi minerale,dar şi de fitonutrienţi,precum betacaroten şi luteină. Toate aceste substanţe protejează celulele de daunele produse de radicalii liberi în organism. Aşadar,mănâncă spanac!

Sucul proaspăt de căpşuni şi de portocale

Singurele fructe care sunt sursă de coenzima Q10 sunt portocalele şi căpşunile. De aceea,este recomandat să bei suc proaspăt din aceste două fructe zilnic.

Citeşte şi:Seminţele şi nucile,beneficii şi contraindicaţii

Alunele

Sunt surse vegetale care conţin coenzima Q10. De exemplu,100 de grame de alune conţin 0,8mg de CoQ10.

Cu trecerea anilor,nivelul de coenzima Q10 din organism scade. De aceea,este important să înlocuim pierderile prin consumul de alimente sănătoase care au în compoziţie această vitamină.



Recente

Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg