Aşa scapi de „colăcei“ şi de „aripioare“!

grasime abdominala jpeg

Vremea hainelor groase a apus, însă parcă ţie tot nu-ţi vine să ieşi din casă în rochii vaporoase, din cauza kilogramelor în plus care se încăpăţânează să-ţi apară pe cântar. Vestea bună este că poţi scăpa de colăcei şi aripioare adoptând un stil de viaţă sănătos.

Consumă fibre

Un studiu recent a arătat că persoanele care consumă 10 grame de fibre solubile în fiecare zi sunt mai suple şi au mai puţină grăsime pe abdomen,dar şi în zona coapselor. Nu trebuie decât să mănânci zilnic două mere mici,200 de grame de mazăre sau 100 de grame de fasole boabe.

Fibrele contribuie,de asemenea,la menţinerea senzaţiei de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mănâncă alimente bogate în vitamina C

Cânt te afli într-o perioadă stresantă,organismul secretă mai mult cortizol,cunoscut drept hormonul stresului,care poate favoriza depunerea de grăsimi. Vitamina C ajută la reglarea secreţiei de cortizol.  În plus,favorizează şi producerea  de carnitină,substanţă utilizată de organism pentru a transforma grăsimile în energie,astfel încât acestea nu se mai transformă în colăcei sau aripioare.

De aceea,de fiecare dată când treci printr-o perioadă agitată,care te consumă,ai grijă să creşti aportul de vitamina C. Alimentele care abundă în această substanţă nutritivă sunt citricele,kiwi,căpşunile,cireşele,ardeii graşi,pătrunjelul,conopida şi morcovii.

Odihneşte-te suficient

Cortizolul,hormon care intră în acţiune în condiţii de stres,este afectat  în special când nu dormi îndeajuns şi duce la apariţia depozitelor de grăsime,potrivit unui dietetician american,Tammy Lakatos Shames.

Mai mult,în perioadele de oboseală  simţim nevoia de energie şi avem tendinţa să dăm iama în frigider,fiindcă acest hormon stimulează apetitul.  De aceea,încercă să dormi şapte-opt ore pe noapte.

Iaurtul potoleşte foamea

Pentru a scăpa de stratul de grăsime din jurul taliei,iaurtul îţi poate fi de mare ajutor. Include în alimentaţia zilnică un iaurt degresat,cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă. Enzimele care se găsesc în acesta îmbunătăţesc tranzitul intestinal şi reduc senzaţia de foame. Totodată,ajută la arderea grăsimilor şi este  o sursă importantă de vitamine şi minerale,precum calciul,fosforul,vitamina B şi proteine. La fel de eficient este şi kefirul.

Scorţişoara,de ajutor

Ştiai că scorţişoara,pe care o foloseşti adesea ca să dea o aromă deosebită plăcintelor cu mere şi prăjiturilor este aliatul tău în lupta cu grăsimea din zona abdomenului?

Acest condiment scade nivelul glucozei din sânge,principalul factor care favorizează depunerea grăsimilor în această zonă. Ca să ai abdomenul plat,nu uita să adaugi un praf de scorţişoară nu doar când prepare dulciuri,ci şi în salatele de fructe,în ceai,dar şi în cafea.

Trucul Click!pentrufemei

Ca să ai o piele fermă,fără celulită,include în meniul zilnic câte o supă de legume,precum cea de roşii,de conopidă şi de varză,pentru că ajută la arderea grăsimilor.

Ştiai că...

... dacă dimensiunile taliei unei femei depăşesc 90 de centimetri,aceasta este mai predispusă la afecţiuni precum hipertensiunea arterială,a diabetului de tip 2,dar şi a anumitor tipuri de cancer,precum cel de colon şi de sân ?

…30 de minute de mişcare,câte cinci zile pe săptămână,te pot ajuta să scapi de neplăcuţii colăcei?

…ardeiul iute accelerează metabolismul,ceea ce înseamnă că reduce grăsimile inestetice care se depun pe abdomen şi pe coapse.

Exemplu de meniu pentru o zi:

Mic dejun:  un iaurt degresat cu cereale integrale,un pahar cu suc de portocale

Gustare:câteva migdale şi un măr

Prânz:o ciorbă de fasole,  o salată de piept de pui

Gustare:o portocală

Cina:o salată de ton sau o supă de varză



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg