Beneficii avocado - echilibrează hormonii, stimulează metabolismul

1 71146 original jpg jpeg

Beneficii avocado. De zeci de ani, avocado a fost etichetat ca un aliment gras care trebuie evitat. Cu toate acestea, o mare parte din grăsimile dintr-un avocado sunt mononesaturate şi protejează împotriva bolilor de inimă şi anumitor tipuri de cancer.

Grăsimile monosaturate scad colesterolul. Din fericire,în ultima perioadă,popularitatea fructului de avocado a crescut. De fapt,avocado este un aliment perfect echilibrat nutriţional,ce conţine aproape toate substanţele nutritive esenţiale,pe care organismul noastru nu le poate produce singur. Ceea ce este chiar fascinant,este faptul că avocado conţine o cantitate incredibilă de antioxidanţi,care poate inversa îmbătrânirea.

Beneficii avocado - poate echilibra hormonii,stimula metabolismul şi combate diferite boli

Avocado conţine steroli din plante,cum ar fi beta-sitosterol,care au proprietăţi antiestrogenice. Ei sunt capabili să blocheze receptorii de estrogen din celulele noastre şi reduc absorbţia de estrogen. Astfel,are loc creşterea nivelului de progesteron la femei şi nivelului de testosteron la bărbaţi.

Cei mai mulţi oameni nu ştiu că avocado are proprietăţi puternice anti-îmbătrânire,conţinute atât în ​ pulpă,cât şi în ulei. Oamenii de ştiinţă au descoperit recent că avocado posedă proprietăţi importante care protejează împotriva radicalilor liberi.

Beneficii avocado pentru sănătate

Avocado este o sursă bogată de grăsimi sănătoase,care lipsesc din corpul nostru. Ele conţin aproximativ 20 de substanţe nutritive esenţiale,care includ:fibre,potasiu (de două ori mai mult decât cantitatea regăsită într-o banană),vitamina E,complexul de vitamine B,acid folic,calciu,magneziu,sodiu,fier şi bor.

În plus,fructele de avocado sporesc capacitatea organismului de a absorbi nutrienţi liposolubili din alte fructe şi legume,cum ar fi alfa şi beta-carotenul şi luteina. Avocado posedă proprietăţi antibacteriene şi antifungice care ajută la sprijinirea unui sistem imunitar sănătos. Fructul este o sursă minunată de aminoacizi,care împiedică suprasolicitarea funcţiilor ficatului,ajută la echilibrarea greutăţii corporale şi stimulează funcţiile cerebrale.

Beneficiile uleiului de avocado pentru piele

Reduce petele datorate vârstei.Uleiul de avocado înmoaie pielea şi reduce semnele apărute în urma îmbătrânirii ţesutului.

Beneficii avocado - Întinereşte pielea.Uleiul de avocado este bogat în vitamina A,diverse vitamine B,inclusiv B1 şi B2,vitamina D şi E,precum şi beta-caroten şi potasiu.

Stimulează colagenul.Uleiul de avocado stimulează producţia de colagen şi ajută la prevenirea îmbătrânirii.