Cel mai bun masaj de relaxare. Cum să îţi impresionezi partenerul

1 67726 original jpg jpeg

În acest articol vă prezentăm câteva idei să faci cel mai bun masaj de relaxare, prin care poţi crea chiar o atmosferă mai intimă şi cu partenerul tău.

Abilitatea de a face masaj este una foarte căutată de prieteni,dar şi de familie. Oamenii au nevoie dintotdeauna de o metodă eficientă de a scăpa de stres,de durerile spatelui şi gâtului şi de a se relaxa. Dacă crezi că ai mâini moi,uşoare şi excelente pentru un masaj relaxant,iată câteva idei să faci cel mai bun masaj de relaxare,prin care poţi crea chiar o atmosferă mai intimă şi cu partenerul tău.

Cel mai bun masaj de relaxare – creează atmosferă

Primul pas este să creezi o atmosferă cât mai relaxantă,caldă şi confortabilă. Este foarte important ca cel care primeşte cel mai bun masaj de relaxare să intre într-o stare de pace. Ai grijă să ai un pat confortabil sau o masă de masaj,pe care să pui prosoape fine de bumbac curate şi parfumate.

Trebuie să te asiguri că în cameră este o temperatură excelentă,având în vedere că persoana care urmează să fie masată va fi parţial dezbrăcată. În plus,camera de masaj trebuie să fie departe de zgomot,unde nu intră nimeni de obicei,copii sau animale,care să deranjeze. Puţină muzică de relaxare nu ar strica. Poţi întreba persoana care vrea masajul ce muzică îi place şi să te pregăteşti cu muzica preferată a clientului tău. Muzica trebuie să fie în surdină.

Foloseşte lumânări pentru o stare de linişte

Poţi să aprinzi câteva lumânări,să creezi o atmosferă şi mai plăcută. Lumina becului poate fi stinsă complet sau parţial,lumânările vor da senzaţia de liniştire. Poţi pune de asemenea lumânări cu esenţe,dar ai grijă să nu fie prea puternice. Pentru cel mai bun masaj de relaxare vrei să faci o atmosferă potrivită,liniştită şi caldă,câte puţin din fiecare să fi în echilibru.

Apoi,trebuie să ai ulei de masaj. De preferat ulei vegetal natural pentru toate tipurile de piele. Uleiul de jojoba sau migdale pot fi o idee excelentă.

Chiar şi uleiul de cocos este excelent,oricum,uleiul trebuie să aibă miros plăcut,să se întindă bine,să alunece elegant pe piele şi să lase pielea fină şi catifelată.

Cum se aplică uleiul pe piele

Înainte de a aplica ulei pe piele trebuie să pui în palmă puţin şi să freci bine mâinile ca atunci când te speli,pentru ca uleiul să se încălzească  şi să fie mai uşor de lucrat cu el. În plus,nu este o senzaţie plăcută să pui ulei rece direct pe piele. Ai nevoie de multe prosoape mari şi mici,pe care să le foloseşti în timpul şi după masaj.

Sfat pentru a pune în aplicare cel mai bun masaj de relaxare: cu prosoapele mari acoperi clientul în zonele imediat masate,iar cu cele mici te ştergi de excesul de ulei.

Cel mai bun masaj de relaxare – tehnici de masaj

Al doilea pas sunt tehnicile bune pentru cel mai bun masaj de relaxare. Înainte de asta,clientul trebuie să poarte doar lenjerie intimă. Se începe,de obicei,cu picioarele,deci va trebui să pui un prosop mare pe spate să îl ţină cald.

Se începe masarea tălpilor cu ambele mâini,încet şi se pune presiune pe călcâi,dar şi în mijlocul tălpii. Mişcările trebuie să fie line,mai ales că nu tuturor persoanelor le place masajul la picioare. Degetele trebuie apucate fiecare în parte şi se trage blând,eliberând astfel multă tensiune.

Picioarele adună cea mai multă tensiune,deoarece ele trebuie să susţină toată greutatea corpului.

Pentru a obţine cel mai bun masaj de relaxare, treci apoi la masarea gambelor şi pulpelor picioarelor,de jos în sus. Masează fiecare gambă în parte,pe rând,iar când masezi un picior,celălalt să fie acoperit cu prosopul. Tehnica este foarte simplă,masează ca şi când ai frământa pâine,apoi presează uşor cu podul palmei. Mişcarea trebuie să fie întotdeauna spre inimă.

Se masează apoi spatele de la baza spatelui spre gât. Palmele calde se pun paralel pe muşchii spatelui şi se presează încet. Când ajungi la cervicală se lasă mâinile uşor pe umeri,formând o inimă. Apoi,se frământă cu ambele mâini fiecare muşchi,de o parte şi de cealaltă parte a coloanei vertebrale. Fiind o zonă ce adună multă tensiune,este bine să insişti puţin mai mult.

Apoi,foloseşte tehnica presează şi dă drumul,prin apăsarea buricelor degetelor pe spate şi rapid eliberează. Este o tehnică ce face ca creierul clientului să elibereze substanţe care să îl relaxeze. Cervicala este foarte importantă de masat,deoarece şi acolo se adună foarte multă tensiune şi încordare. Ca să lucrezi mai bine partea această,roagă clientul să stea cu palmele pe pat,pentru ca omoplaţii să iasă în afară. În această zonă foloseşte degetul mare sau un singur deget pentru a presa şi a elibera.

Cel mai bun masaj de relaxare - masarea mâinilor

Acum se trece mai sus de cervicală de-a lungul gâtului,spre linia părului. Este bine să stai în faţa clientului,pentru a elibera mai uşor tensiunea de deasupra umerilor. Presează şi eliberează încet,este o zonă sensibilă,iar orice mişcare mai brută poate fi dureroasă.

Se trece la masarea mâinilor,fiecare în parte. Se ridică prima mână şi se aşază pe umărul tău. Din această poziţie se poate frământa toată mâna. Palmele se masează cu mişcări circulare mici,iar încheietura se roteşte uşor. Apoi se ia fiecare deget şi se trage încet pentru a elibera tensiunea.

Masarea feţei se face întorcând clientul cu faţa în sus. Trece degetele încet,dar ferm pentru masarea scalpului,iar pentru a fi şi mai plăcut foloseşte şi unghiile. Apoi,masează urechile,ţinând loburile urechilor între degetul mare şi arătător. Masează trăgând încet de urechi şi apoi eliberând,tehnica asta îl va relaxa complet pe clientul tău. Cel mai bun masaj de relaxare presupune ca tâmplele şi pomeţii să fie masaţi cu circulări mici,iar fruntea să fie presată încet şi să fie eliberată timp de 30 de secunde.

Cel mai bun masaj de relaxare – perfecţionarea masajului de relaxare

Al treilea pas şi ultimul se referă la perfecţionarea masajului. Asigură-te să fie o experienţă excelentă pentru clientul tău,chiar dacă îţi este prieten,vorbim de cel mai bun masaj de relaxare. Aşadar,trebuie să dedici timp şi atenţie fiecărei părţi ale corpului. Mişcările trebuie să fie încete şi subtile,fără să provoci durere,vrei ca cel care primeşte masajul să se relaxeze complet.

Este bine să fi în contact cu pielea clientului tău pe durata masajului. Chiar dacă ai nevoie de un prosop sau de ulei,încearcă să ai mereu o mână pe piele,să fi mereu în contact cu aceasta. Acest lucru nu va sparge atmosfera din cel mai bun masaj de relaxare.

Comunică pe parcursul masajului,întreabă dacă se simt bine,dacă vor mai încet sau mai tare masajul. Comunicarea trebuie să fie gentilă,să nu îl scoţi din starea de bine,de relaxare. Vorbeşte încet în timp ce masezi uşor şi ferm.

Înainte de a trece la oricare altă parte a corpului,întreabă dacă există zone mai sensibile,cu durere mai mare,pe care să le tratezi cu mai multă delicateţe. Acest masaj este un masaj de relaxare,şi nu de vindecare.

Ai grijă să nu presezi coloana vertebrală sau alte oase,deoarece poate fi dureros. Relaxarea înseamnă detensionarea muşchilor,pe aceia trebuie să te concentrezi. Aşa,te asiguri că vei face cel mai bun masaj de relaxare. 



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg