Cele mai bune antibiotice din natură

1 52214 original jpg jpeg

Ştiai că poţi lua antibiotice şi fără să consulţi un doctor? Este vorba despre remedii naturale care au aceleaşi proprietăţi ca cele ale antibioticelor.

Usturoiul te scapă de amigdalită

Te-ai fi gândit că gustosul preparat sub formă de mujdei este un bun leac împotriva amigdalitei? Nu trebuie decât să pisezi trei-patru căţei de usturoi,îi pui într-un săculeţ de bumbac şi îi aplici pe gâtul persoanei bolnave seara,înainte de culcare.De asemenea,datorită alicinei,usturoiul este un leac bun şi în cazul infecţiilor produse de stafilococi (bronşite,furunculi,abcese). În cazul bronşitelor şi al pneumoniilor,este bine ca,dimineaţa,să întinzi pe o felie de pâine un amestec format din doi căţei de usturoi pisaţi,cu pătrunjel tocat mărunt şi o lingură de ulei de măsline.

Atenţie!Medicii avertizează că usturoiul nu este recomandat persoanelor care suferă de gastrită,de ulcer sau de dermatoză.

Lămâia te salvează dacă ai acnee

În cazul acneei,o infecţie a pielii,amestecă zeama de la o lămâie cu o lingură de miere. Aplici această alifie pe zona afectată,timp de un sfert de oră,în fiecare seară,două săptămâni. Fiindcă este o sursă bogată de vitamina C,un cunoscut inamic al infecţiilor,lămâia ajută şi la vindecarea infecţiilor urinare. Consumă câte trei-patru fructe pe zi.

Sfat:Lămâia te vindecă şi de paraziţi intestinali dacă dai pe răzătoare coaja,apoi pui o lingură de miere şi 100 de ml de apă şi le laşi la macerat patru-cinci ore. Bei acest amestec înainte de culcare,până la vindecare.

Propolisul,eficient în caz de pneumonie

Mai multe studii au arătat că propolisul este un antibiotic natural extrem de eficient,căci distruge circa 30 de tipuri de virusuri. Ai nevoie de o cură cu tinctură de propolis dacă suferi de pneumonie sau de o infecţie urinară. Ca să o prepari,pui 100 de grame propolis mărunţit în 250 de ml de alcool de 60 de grade şi laşi la macerat,o săptămână. Se administrează de trei ori pe zi (o linguriţă într-un pahar cu apă).

Ceapa te salvează dacă ai abcese

În cazul unui abces,nu trebuie decât să toci câteva felii de ceapă şi să pui totul într-un tifon,după care aplici pe locul dureros. În cazul unor laringite,decoctul de ceapă este un antibiotic natural excelent. Ca să-l prepari,fierbi două-trei cepe potrivite,necurăţate,într-un litru de apă,timp de 20 de minute. Bei câte o cană,de două ori pe zi.