Cele mai bune vitamine şi minerale pentru tine: 6 recomandări

1 72102 original jpg jpeg

Se găsesc în special în fructe şi legume proaspete şi au rolul de a asigura buna funcţionare a organismului. Însă care sunt cele mai bune vitamine şi minerale pentru tine? Află în cele ce urmează!

1. Cele mai bune vitamine şi minerale - Magneziul

Este un mineral vital pentru organismul nostru având rolul de a asigura funcţionarea normala a musculaturii şi a centrilor nervoşi. Este esenţial pentru întreg sistemul cardiovascular al organsimului,deoarece susţine ritmul cardiac,menţine în limite normale tensiunea arterială şi reduce impactul nociv al stresului asupra sănătăţii. Poţi procura magneziu prin suplimente alimentare sau poţi consuma alimente bogate în acest mineral precum seminţe de dovleac,spanac şi fasole neagră.

2. Calciu

Se ştie că este bine să consumi alimente bogate în calciu pentru a avea oase puternice. Dar acesta nu este singurul rol pe care îl are acest mineral în organism. Mai este responsabil de prevenirea contracţiilor musculare,scade riscul formării de cheaguri la nivelul vaselor de sânge,prevenind în acelaşi timp îngustarea acestora,ceea ce în timp duce la creşterea tensiunii arteriale. Pe lăngă produsele lactate,calciul se mai găseşte în sardine,legume verzi şi tofu.

3. Cele mai bune vitamine şi minerale - Zincul

Este un mineral deosebit de important pentru femei deoarece ajută la producerea de colagen. Pe lângă faptul că menţine elasticitatea pielii şi previne apariţia ridurilor,zincul contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar şi luptă contra bacteriilor care invadează organismul. Şi sistemul osos are nevoie de zinc aşa că este bine să consumi în mod constant carne roşie,scoici şi iaurt.

4. Vitamina A

Este un antioxidant puternic,având multiple beneficii pentru corp. În primul rând menţine nervul ocular sănătos,deci vei avea o privire ageră chiar şi la vârste mai înaintate. De asemenea,ajută organe precum inima,rinchii,plămânii şi ficatul să funcţioneze normal,iar în acelaşi timp îţi asigură un sistem imunitar puternic,pregătit să lupte împotriva oricărei boli. Morcovul şi cartofii dulci sunt principalele legume în care găseşti vitamina A.

5. Cele mai bune vitamine şi minerale - Vitamina K

Chiar şi numele vitaminei,dezvăluie principala ei calitate,aceea de a ajuta la coagularea sângelui. Previne şi calcificarea arterelor şi a altor ţesuturi moi. De asemenea,degeaba consumi alimente bogate în calciu,dacă nu ai şi vitamina K în organism. În lipsa ei,calciul nu se fixează în oase,ci se iroseşte. Consumă multe legume verzi,în special broccoli şi spanac pentru a beneficia de efectele benefice ale acestei vitamine.

6. Vitamina B6

Ar mai trebui numită şi vitamina relaxării deoarece induce o senzaţie de calm. Mai are rolul de a întări sistemul imunitar,iar împreună cu acidul folic şi vitamina B12  protejează inima. Se găseşte în special în carnea de pui şi în banane.

Lintea în diabet



Recente

shutterstock 2311427679 jpg
shutterstock 2440215025 jpg
shutterstock 2258495099 jpg
shutterstock 1282948723 jpg
5 semne ca mananci pe fond emotional  Sursa foto shutterstock 2466825517 jpg
Test gaseste trifoiul cu patru foi  Sursa foto Betway jpg
Cum sa citesti oamenii ca un profesionist  Sursa foto shutterstock 2441351465 jpg
7 motive ciudate pentru care milenialii sunt predispusi la boli mintale  Sursa foto shutterstock 2381348949 jpg
Ce spune forma fruntii despre tine  Sursa foto shutterstock 2369632163 jpg
test de personalitate jpg
lux jpg
anxietate jpg
Cum reactionezi corect când esti jignit  Sursa foto shutterstock 2426984583 jpg
Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg