Consumă peşte pentru o inimă sănătoasă!
Peştele, consumat cu regularitate, aduce numeroase beneficii asupra organismul. Bogat în acizi graşi Omega-3, peştele reduce riscul de a suferi din cauza unor maladii cardiace, în special în cazul femeilor, potrivit unui studiu recent.
Cercetătorii danezi au analizat starea de sănătate a femeilor cu vârste cuprinse între 15-49 de ani şi beneficiile consumului de peşte asupra stării lor de sănătate cardiacă.Aceştia au ajuns la concluzia că femeile care consumă rar sau deloc carne de peşte au un riscu cu 50% mai mare de a suferi de maladii cardiovasculare,spre deosebire de cele care consumă peşte,în mod regulat.
De asemenea,femeile care nu includ peştele în alimentaţia lor se confruntă cu un risc de maladii cardiace cu peste 90% mai mare,în timp ce persoanele care consumă în mod regulat peşte au un risc mult mai scăzut.
Cele mai multe dintre femeile care au participat la studiu au declarat că obişnuiesc să mănânce cod,somon,herin şi scrumbie-specii de peşti a căror carne este bogată în Omega 3,un acid gras polisaturat ce are un efect protector împotriva problemelor cardiace şi vasculare.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 49.000 de femei cu o vârstă medie de 30 de ani,iar durata de monitorizare a fost de opt ani.