Cum te laşi de fumat în 14 paşi

1 72028 original jpg jpeg

Fumatul este povara la care se înhamă tot mai mulţi oameni în căutarea unui respiro efemer. Unii dintre ei au fost atât de afectaţi de acest viciu, încât au colapsat definitiv. În fapt, această epidemie nocivă se clasează pe locul secund într-un top al cauzelor generatoare de moarte, la mică distanţă de bolile cardiovasculare.

Totodată,studiile arată că mai mult de jumătate din românii care vor să se lase de acest viciu nu reuşesc,iar explicaţia specialiştilor de la Asociaţia Română de Hipnoză este că oamenii cred,în mod eronat,că problema lor este fumatul când,de fapt,cauza este una mai adâncă. „Fumatul este efectul,niciodată cauza. Mulţi fumează pentru că sunt nervoşi,stresaţi,alţii pentru că se simt singuri. Unii fumează de bucurie,iar alţii de plictiseală. Fiecare are motivele sale. Există o tehnică pe care o aplicăm deja de foarte mulţi ani şi care şi-a dovedit în nenumărate cazuri eficienţa. Aceasta presupune identificarea prin metode hipnotice pe care oricine le poate învăţa,a cauzei profunde,personale,emoţionale şi,de cele mai multe ori,ascunsă minţii fumătorului. Odată descoperită cauza,ajutăm apoi să se producă descărcarea emoţională,iar nevoia fumătorului se va diminua semnificativ. Totuşi,chiar dacă nevoia dispare sau se reduce foarte mult,este foarte important ca acea persoană să-şi menţină vie dorinţa de a nu se apuca din nou de fumat. Ca acest lucru să se producă efectiv,fostul fumător poate urma 14 paşi care-i va întipări în subconştient avantajele vieţii de nefumător şi-l va menţine pe noul drum”,declară Angela Nuţu,vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Ce trebuie să faci

 

1. Ia înghiţituri de apă rece şi mese scurte

După ce se lasă de fumat,mulţi aleg să bea apă cu paiul,gest care-i ajută să înlocuiască ticul unui fumător. În acelaşi timp,se recomandă servirea meselor scurte,slabe şi sănătoase,pentru a nu lua în greutate. Luarea în greutate poate genera un alt stres interior,care va fi combătut tot prin fumat,aşadar,este bine să-l evităm din start.



Recente

5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg