De ce e bine să mănânci seminţe de dovleac în fiecare zi

1 67191 original jpg jpeg

Seminţele de dovleac sunt o sursă valoroasă de vitamine şi de minerale, motiv pentru care sunt indicate în dieta zilnică, mai ales că ţin la distanţă diverse afecţiuni grave.

O cană cu seminţe de dovleac are 285 de calorii. Acestea conţin calciu,fier,magneziu,şi o serie de alte substanţe nutritive benefice pentru sănătate.

Stimulează sistemul imunitar

Seminţele de dovleacsunt o sursă bogată în zinc,care este unul cele mai bune substanţe nutritive pentru stimularea sistemului imunitar. Zincul este vital pentru menţinerea sănătăţii imunitare,iar lispa lui predispune organismul la infecţii.

Conţin antioxidanţi puternici

Dincolo de conţinutul bogat în zinc,în seminţele de dovleacse găseşte vitamina E,antioxidant important pentru sănătate. Aceasta protejează organismul de radicalii liberi.

Combat inflamaţiile

Substanţele care se găsesc în seminţele de dovleac au capacitatea de a reduce substanţele chimice inflamatorii din organism. Inflamaţiile sunt considerate principala cauză a multor boli moderne cu care ne confruntăm,cum sunt bolile cardiovasculare,diabetul,ateroscleroza.

Potrivit unui studiu publicat în „World Scientific“,persoanele care au consumat 30 g de seminţe măcinate,printre care seminţe de dovleac,de in,de susan au observant o îmbunătăţire a nivelului de trigliceride. Cu alte cuvinte,acest amestec a redus inflamaţia şi menţine sănătatea cardiovasculară prin scăderea nivelului trigliceridelor.

Leac împotriva diabetului

Reglementarea nivelului de zahăr din sânge este o componentă esenţială în gestionarea bolii şi este vital pentru prevenirea diabetului. Seminţele de dovleac conţin substanţe care menţin nivelul de zahăr din sânge,potrivit unui studiu publicat în „Critical Reviews in Food Science and Nutrition“.

Ţin cancerul la distanţă

Datorită fitoestrogenilor care se găsesc în componenţa lor,seminţele de dovleac pot fi benefice în prevenirea sau în tratamentul cancerului de sân. Adăugarea de seminţe de dovleac în salate sau consumate ca gustări poate fi o modalitate de a include aceste seminţe în dieta de zi cu zi. Poţi,de asemenea,să le consumi cu ulei de peşte,despre care oamenii de ştiinţă afirmă că reduce riscul de cancer mamar.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg