E vremea detoxificării

1 63728 original jpg jpeg

Insomnia, constipaţia, depresia, balonarea, oboseala nejustificată pot fi semne că ai nevoie de o cură de detoxificare. Iată ce poţi face pentru a-i oferi corpului tău sănătatea de care are nevoie.

Detoxificarea te ajută să elimini toxinele din corp,dar şi să stimulezi arderea grăsimilor. Chiar dacă la prima vedere îţi va părea imposibil să renunţi la produse de tip fast-food,zahăr sau alcool,odată începută,detoxificareaîţi va reda tonusul de care ai nevoie,un somn odihnitor,o piele mai curată şi mai strălucitoare,precum şi o rezistenţă psihică şi fizică mai bună. Organele care trebuie ajutate sunt colonul şi ficatul. Pentru asta,trebuie să consumi fructe,cereale,legume. Toate acestea conţin fibre,benefice stimulării tranzitului intestinal.

Cu ce începi

Una dintre metodele prin care poţi să detoxifici organismul este prin creşterea aportului de fibre în dietă. Astfel,trebuie să introduci în alimentaţie:cereale integrale,nucă de cocos uscată,fasole albă uscată,smochine uscate,linte uscată,pâine integrală,arahide,zmeură,mure,fulgi de ovăz,stafide,alune de pădure,nuci. În afară de ce mănânci,trebuie să ţii cont şi de cantitatea de apă pe care o consumi pe zi. Este esenţial să bei 1,5 – 2 l de apă pe zi,deoarece fibrele au nevoie de apă pentru a reţine substanţele toxice din tractul digestiv. În caz contrar,rişti să te constipi.    

Lista neagră a alimentelor

Pe tot parcursul detoxifierii trebuie să elimini din alimente produsele de tip fast-food,prăjelile,afumăturile,dulciurile,băuturile carbogazoase,inclusiv cele dietetice,cafeaua,alcoolul,sosurile pentru salate,maioneza,produsele făinoase preparate cu făină albă.

Citeşte şi:

Sfaturi pentru un stil de viaţă mai sănătos

Încearcă un stil de viaţă vegan!

Ai grijă ce mănânci!

Se recomandă să iei mese mici şi dese formate din sucuri proaspete făcute din fructe,legume crude,orez brun,paste integrale,peşte proaspăt,iaurt simplu,ceaiuri din plante sau fructe.

Info:Pentru curăţarea rinichilor trebuie să consumi mai multe ceaiuri,printre care mătase de porumb,urzică,iarba neagră.

Sfatul specialistului

Mihaela Costin,nutriţionist

Din când în când,se impune o cură de detoxifiere. Una dintre cele mai la îndemână metode constă în creşterea aportului de fibre în alimentaţie. Aşadar,putem creşte cantitatea de fructe şi legume,ajutând astfel ficatul şi scăzând nivelul colesterolului. La îndemână ne stau şi alte alimente,de pildă pătrunjelul,care întăreşte sistemul de apărare al organismului,având şi rol antiinfecţios. Oregano este şi el recomandat,fiind un bun adjuvat în colici abdominale,gastrite,iar argila previne arsurile stomacale şi problemele digestive. Nu e deloc de ignorat că o detoxifiere eficientă stimulează şi funcţia de detoxifiere a pielii,asta întărind concepul că un organism puternic şi sănătos se reflectă în toţi porii.



Recente

Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg