Faţa îţi spune de ce afecţiuni suferi

părul de pe faţă jpeg

Schimbările care se produc pe faţa oamenilor pot avertiza asupra afecţiunilor de care aceştia suferă, afirmă cercetătorii de la Şcoala de Medicină Yale din SUA.

În urma studiului efectuat pe 114 femei,cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani,oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că persoanele cu cele mai pronunţate riduri aveau cele mai slabe oase.

"Oasele şi pielea au ca element comun colagenul, iar în timp ce îmbătrânim, schimbările în colagen contribuie la apariţia ridurilor şi la deteriorarea calităţii şi cantităţii osoase",a declarat cercetătorul Lubna Pal.

De asemenea,experţii medicali au identificat şi alte legături între schimbările care se produc pe chipul unei persoane şi bolile de care suferă.

Ochi injectaţi-afecţiune posibilă:alergie

Ochii roşii sunt asociaţi cel mai des cu alergia,deoarece sistemul imunitar al organismului reacţionează la o substanţă cum ar fi polenul,provocând o reacţie alergică.

Zbaterea ochiului-afecţiuni posibile:stres,scleroză multiplă

Fenomenul apare atunci când muşchii din pleoapă au spasme la fiecare câteva secunde. Stresul poate fi cauza acestor ticuri,deoarece opreşte corpul din procedeul de absorbţie a vitaminelor B.

De asemenea,zbaterea ochiului,pe parcursul mai multor zile sau săptămâni,poate fi o cauză a afectării sistemului nervos,precum scleroza multiplă. Printre simptomele sclerozei multiple se numără problemele cu echilibrul,amorţeala şi înceţoşarea vederii.

Cercuri în interiorul ochilor-afecţiuni posibile:colesterol ridicat,boala Wilson

"Cercurile albe din jurul irisului, partea colorată a ochiului, sunt un semn binecunoscut al nivelurilor ridicate de colesterol din sânge",spune medicul Susan Blakeney. Colesterolul ridicat poate duce de asemenea la apariţia unor depozite gălbui de grăsime sub piele şi în jurul ochilor.

Pe de altă parte,cercurile maronii apărute în jurul irisului sunt un semn al bolii Wilson,care cauzează acumularea excesivă de cupru în organism. Mai întâi afectează ficatul,însă ulterior cuprul intră în fluxul sanguin şi ajunge la alte organe,inclusiv la ochi.

Înroşirea pielii-afecţiune posibilă:lupus

Alături de dureri ale articulaţiilor şi oboseală,lupusul provoacă o iritaţie pe obraji şi nas. Acesta este un efect al faptului că organismul atacă propriile ţesuturi,inclusiv pielea,şi este agravat de razele soarelui. Efectul este mai evident pe faţă,deoarece pielea este mai subţire şi vasele de sânge sunt mai aproape unul de celălalt.

Faţă umflată,pufoasă-afecţiuni posibile:hipotiroidie

Atunci când glanda tiroidă nu produce suficientă tiroxină (care controlează nivelul de energie pe care organismul o consumă) metabolismul este încetinit. Acest lucru duce la îngrăşare,inclusiv la nivelul feţei. Existenţa hipotiroidismului este semnalată şi de alte simptome precum:oboseală,depresie şi dureri musculare.

Crăparea buzelor-afecţiuni posibile:anemie,diabet

Crăpăturile sau rănile la colţurile gurii pot fi semn de anemie,cauzată de deficienţa de fier. Producţia de celule roşii încetineşte,ceea ce înseamnă că rănile care apar se vor vindeca mai greu.

O altă boală posibilă este diabetul. Principalele simptome includ sete excesivă,nevoie frecventă la toaletă şi oboseală.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg