Fumatul de dimineaţa creşte riscul de cancer

1 70491 original jpg jpeg

Specialiştii afirmă că ţigara de dimineaţă este de două ori mai nocivă decât cea din timpul zilei. Aceasta creşte cu aproape 80 la sută riscul de a face cancer de plămâni.

Ştiai deja cât de fumatul e nociv pentru tine cât şi pentru cei din jur,scade imunitatea şi duce la apariţia multor probleme de sănătate.

Dacă vrei să te laşi,dar totuşi eşti tentată să fumezi dimineaţa,imediat cum te-ai trezit,e bine să eviţi pe cât posibil acest obicei.

Specialiştii sunt de părere că fumatul primei ţigări,în primele 30 de minute de la trezire,creşte riscul apariţiei cancerului la plămâni cu 79 la sută şi cu 59 la sută riscul de a dezvolta tumori în zona gâtului.

Deocamdată nu se poate spune cu precizie de ce fumatul de dimineaţă este mai nociv decât cel din timpul zilei,însă,se pare că,fumul inhalat după primele minute de la trezire pătrunde şi mai uşor în plămâni,potrivit bb.co.uk.

În plus,cei care au acest obicei sunt tentaţi să fumeze şi mai mult decât cei care evită să fumeze de dimineaţă. Astfel,nivelul nicotinei creşte,şi odată cu el şi riscul înmulţirii celulelor canceroase în corp.  

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Penn State College of Medicine din SUA pe un eşantion de 4.776 de fumători cu cancer pulmonar şi 2.835 de fumători încă neatinşi de boli.