În ce situaţii consumul de fructe uscate dăunează

1 72427 original jpg jpeg

Curmalele, smochinele, prunele uscate, stafidele sunt surse extraordinare de calciu, magneziu, potasiu, dar dacă le mănânci într-o cantitate mare te pot îngrăşa. Acesta nu este singurul dezavantaj al fructelor uscate.

Bei apă imediat

În cazul bei apă fără să mai aştepţi 30 de minute sau măcar un sfert de oră după ce ai mâncat fructe uscate,este posibil să ai neplăceri digestive cum ar fi balonarea. Ca urmare a interacţiunii dintre apă şi zahărul din fructele uscate se produc gaze la nivelul intestinului. De aceea este indicat să mănânci mai puţine fructe uscate deodată şi să nu bei nimic imediat.

Suferi de diabet

Din cauză că au un conţinut ridicat de zahăr,fructele uscate trebuie evitate de persoanele au fost diagnosticate cu diabet zaharat din cauza faptului că provoacă o creştere rapidă a glicemiei. Din aceeaşi cauză şi ca urmare a carbohidraţilor prezenţi în curmalele uscate,de pildă,ele trebuie eliminate din dieta celor care vor să slăbească sau a persoanelor care suferă de obezitate.Află care sunt toate situaţiile în care consumul de fructe uscate dăunează de pe clicksanatate.ro