Motive să bei şampanie mai des! Previne demenţa!

1 65753 original jpg jpeg

Chiar dacă Winston Churchill ne-a avertizat că "un singur pahar de şampanie conferă un sentiment de bucurie... o sticlă produce contrariul”, nu trebuie să te simţi vinovată data viitoare când eşti invitată la un eveniment, la o nuntă sau poate un botez şi bei două pahare de şampanie.

Iată ce beneficii are şampania dacă este consumată cu moderaţie:

Conţine puţine calorii

Şampania conţine mai puţine calorii (doar 80) decât vin roşu sau cel alb (120 de calorii). Cantitatea de lichid este în general mai mică,deci este o alegere sănătoasă atâta timp cât nu se consumă toată sticla.

Poate reduce riscul de diabet zaharat

Un studiu din 2009,desfăşurat în Canada,a arătat că toate vinurile,inclusiv cele spumante,cum ar fi şampania,pot reduce riscul de diabet cu 13%.

Îmbunătăţeşte sănătatea inimii

La fel ca vinul roşu şi alb,şampania poate fi bună pentru inima ta. Fabricată din struguri atât roşii cât şi albi,care conţin antioxidanţi ce previn deteriorarea vaselor de sânge,şampania reduce colesterolul rău şi previne formarea cheagurilor de sânge. În plus,consumul chibzuit de şampanie scade riscul bolilor de inimă şi de accident vascular cerebral.

Previne demenţa şi boala Alzheimer

În urma unui studiu,s-a descoperit că un pahar sau două de şampanie pe săptămână previne debutul demenţei şi a bolii Alzheimer. Cercetătorii  din Pittsburgh au descoperit că riscurile au fost aproape înjumătăţite pentru cei care au băut cantităţi moderate. Persoanele cu vârsta peste 40 de ani ar trebui să ţină seama de acest sfat,deoarece aceasta este vârsta de la care se pot dezvolta aceste boli mintale.

Stimulează starea ta de spirit

Ştim cu toţii sentimentul de plutire pe care îl avem după o înghiţitură de şampanie. Acest lucru se datorează substanţelor conţinute:magneziu,potasiu şi zinc.