Multivitaminele reduc stresul, anxietatea şi oboseala

1 73202 original jpg jpeg

Dacă obişnuieşti să iei multivitamine, cum aproape 50% din adulţi o fac, atunci iată câteva motive numai bune pentru care să rămâi pe poziţii! Te vor ajuta să scapi de stres, anxietate şi de oboseală. Ce poţi dori mai mult?

Cercetătorii au realizat opt studii pe un eşantion de 1.300 de adulţi,care au fost puşi să ia câte o capsulă de multivitamine,zilnic,timp de cel puţin 28 de zile. S-a dovedit că persoanele care au luat multivitamine cel puţin o lună,s-au putut bucura de reducerea stresului cu până la 65% şi cu 68% a anxietăţii. Oboseala de asemenea,a scăzut cu 73%.

Ingerând cantităţi ample de vitamine şi minerale,îmbunătăţeşti efectul enzimelor,responsabile cu reglarea proceselor creierului. Deci,o mai bună stare de spirit! Multivitaminele furnizează şi anumite substanţe nutritive suplimentare,pe care nu le-ai putea obţine strict din dieta ta zilnică.

Este recomandat să iei multivitamine care au în componenţă doze mari de vitamina B,deoarece ajută la menţinerea tonusului. Vitamina B are un rol esenţial în transformarea produselor alimentare în energie şi în producerea hormonilor de stres,ajutând sistemul nervos să funcţioneze în mod corespunzător.

Deşi este ideal să-ţi obţii nutrienţii din produsele alimentare (corpul tău îi absoarbe cel mai bine în acest fel),o cură cu multivitamine poate fi o mişcare inteligentă,astfel poţi umple eventualele „lacune”.

Nu eşti foarte sigură ce multivitamine ţi se potrivesc cel mai bine? Cere părerea medicului tău!