Spirulina - un super-aliment

1 68585 original jpg jpeg

S-ar putea ca la început să nu fii tentată de culoarea verde, aroma ciudată, dinstinctă şi intensă, pe care o are spirulina. Cu toate acestea, dincolo de aspect, este considerată a fi un super-aliment.

Spun asta deoarece este capabilă să ofere o varietate de substanţe nutritive necesare organismului.

De aceea,Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) au recomandat includerea spirulinei în dietă ca un supliment alimentar. Chiar şi cei de la NASA au inclus spirulina îndieteleastronauţilor în timpul misiunilor spaţiale,ceea ce înseamnă că aceasta oferă o valoare nutritivă ridicată.În plus,acest aliment sănătos este consumat frecvent şi de către sportivipentru a îmbunătăţi performanţa,deoarece a fost dovedit că reduce timpul de recuperare şi consolidează apărarea imunitară.

Iată ce este spirulina:

În general vorbind,spirulina este o algă marină de culoare albastru-verde,care este în formă de spirală. De aici îşi are şi numele. Chiar dacă studiile au arătat că nu este chiar o algă marină,ci mai degrabă,un alt fel de organism viu.

Independent de numele său,ceea ce este cu adevărat interesant despre spirulină este că aceasta conţine proteine mult mai digerabile decât carnea de vită. În plus,conţine mai multe substanţe nutritive,care sunt benefice pentru sănătatea organismului.

În ceea ce priveşte conţinutul de vitamine,spirulina conţine vitamina A,B1,B2,B5,B6,acid folic,precum şi vitaminele E şi H. Este cea care conţine cea mai multă vitamina B12.

Spirulina are efecte asupra sănătăţii,efecte cu adevărat surprinzătoare şi are o istorie de sute de ani în cadrul dietei umane. Există cercetări care arată că aceasta era consumată de unele civilizaţii americane,cum sunt incaşii sau aztecii,care au combinat-o cu alte alimente.

Cât de mult este recomandat să o consumăm:

Experţii recomandă celor care au început recent să încorporeze spirulina în dietă,să înceapă cu o doză de 3-5 grame pe zi. Pentru adulţi,doza poate fi mărită treptat de la 5 la 10 grame pe zi.

Dacă vrei să slăbeşti prin consumul de spirulină,atunci faci o alegere bună. După cum ştim,în conformitate cu proverbul „orice este în exces este rău”,corpul este capabil să absoarbă în mod corespunzător o anumită doză de spirulină în fiecare zi. Aşadar,nu trebuie să facem exces.

nu este unul peste noapte,dar nu trebuie să ne pierdem speranţa. Este important să urmăm o doză recomandată şi cantitatea corespunzătoare de hrană pentru condiţiile noastre fizice. Rezultatele vor fi mult mai bune,deoarece vei ajunge la greutatea dorită şi vei fi sănătoasă,astfel te vei bucura de ea din plin.

Acum că ştim care sunt beneficiile acestui super-aliment,trebuie să mai ştim că a fost considerat unul dintre super-alimentele viitorului. Include-l în dietă cât mai repede,ca să profiţi de efectele sale incredibile pe care le are asupra corpului.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg