Suplimentele de calciu cresc riscul de infarct

1 59702 original jpg jpeg

Suplimentele de calciu cresc cu 86% riscul de infarct şi ar trebui luate cu precauţie, potrivit unui studiu publicat în revista British Medical Journal.

Calciul luat din alimente nu are o influenţă cardiovasculară semnificativă,dar suplimentele de calciu pot creşte riscul unui atac de cord,subliniază cercetătoarea Sabine Rohrmann de la Universitatea din Zurich.

Recomandate doar in cazul vârstnicilor şi femeilor la menopauză

Aceste suplimente alimentare,recomandate numai în cazul vârstnicilor şi femeilor la menopauză,cresc şi riscul de accident vascular cerebral şi de mortalitate cardiovasculară,potrivit unui studiu elaborat în Germania pe 24.000 de subiecţi cu vârste cuprinse între 35 şi 64 de ani.

Timp de 11 ani,în rândul acestor persoane s-au înregistrat 354 de infarcte,260 de accidente vasculare cerebrale şi 267 decese.

Participanţii la acest studiu,care au luat zilnic peste 1.100 miligrame de calciu,au înregistrat un risc de infarct cu 31% mai mare decât cei care l-au luat într-o doză moderată,de circa 800 de miligrame.

De aceea,specialiştii recomandă,mai degrabă,calciul provenit dintr-o dietă echilibrată,astfel mineralul este ingerat în mici cantităţi pe parcursul zilei,ceea ce facilitează absorbţia sa în organism,în timp ce suplimentele provoacă creşteri bruşte ale nivelului de calciu în sânge.