Un deliciu! Încearcă supa minestrone
Nimic nu se compară cu gustul unei supe minestrone. E ideală acum în sezonul rece. Te încălzeşte şi te învăluie cu gustul ei plăcut de legume, parmezan, costiţă... Sună îmbietor, nu-i aşa? O poţi face şi tu! E chiar uşor de preparat!
Pregătire:20 minute
Fierbere:40 minute
Prăjire:10 minute
Dificultate:mică
Ce ai nevoie
150 g fasole uscată fiartă separat
1 cartof potrivit ca mărime
2 cepe potrivite
1 ţelină mică
2 morcovi
300 ml pulpă de roşie (conservă)
1 dovlecel
2-3 ciuperci
50 g fidea sau tăieţei
3 linguri ulei
1 căţel de usturoi
100 g costiţă (opţional)
1 l supă de carne
2-3 frunze de busuioc verde
2 tije de ţelină
pătrunjel verde
leuştean verde
50 g brânză sau parmezan
sare
piper
Cum se prepară
Supa minestroneeste specifică bucătăriei italiene. Se prepară din legume şi paste făinoase sau orez. Se adaugă (opţional) şuncă,costiţă sau şorici şi se serveşte cu brânză rasă (parmezan sau pecorino).
Pecorinoeste o specialitate de brânză dură,preparată,din lapte de oaie,maturată câteva luni şi care provine din zona Pecorino,de unde a împrumutat şi numele. În prezent se mai produce în Sardinia şi în zona Lazio.
Găseşti mai multe reţete pe retetelemarianei.ro