Virusul gripal poate cauza infecţii severe

temperatura scăzută a corpului jpeg

Gripa este o afecţiune virală extrem de contagioasă, care se transmite cu uşurinţă de la o persoană la alta. Virusul gripal este deosebit de periculos, pentru că acesta poate ajunge în plămâni, ducând la apariţia infecţiilor severe.

Virusul gripal,spun specialiştii,este deosebit de periculos,pentru că acesta poate trece de la nivelul nasului şi al gâtului la nivelul plămânilor,cauzând pneumonie sau alte infecţii grave,iar în unele cazuri poate duce chiar la deces. La nivel mondial,gripa cauzează,anual,între 250.000 şi 500.000 de decese.

Cum prevenim gripa?

"Vaccinarea este cel mai sigur mod de a ne proteja de gripă. Vaccinul antigripal reduce cu 90 la sută riscul de îmbolnăvire la copii şi la adulţii sănătoşi şi cu până la 60 la sută riscul de complicaţii în cazul bătrânilor şi al bolnavilor. Această metodă de prevenţie este la îndemâna oricui, persoanele cu risc crescut pot beneficia de vaccin gratuit, iar ceilalţi se pot vaccina printr-un simplu drum la medicul de famile. Costurile nu sunt mari, iar prin vaccinare ne protejăm atât pe noi, cât şi pe cei din jurul nostru",a declarat Daniela Ştefănescu,medic primar medicină de familie şi vicepreşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti (AMFB).