8 remedii care au la bază bicarbonatul de sodiu. Ştiai că tratează arsurile solare?

1 remedii bicarbonat de sodiu jpg jpeg

Bicarbonatul de sodiu şi-a câştigat renumele de praf alb miraculous, asta pentru că are numeroase întrebuinţări în locuinţă, în materie de îngrijire a pielii, dar şi la nivelul funcţionării organismului. În diverse combinaţii, cu uz extern sau intern, aceasta substanţă poate face minuni cu o piele arsă de soare, cu problemele de transpiraţie sau cu petele de pe diferite ţesături.

Ai la îndemână un plic de bicarbonate de sodiu? Găseşti mai jos 10 moduri în care îl poţi folosi ca remediu în diferite afecţiuni şi la uz casnic:

Tratează afecţiunile renale

Bicarbonatul are o acţiune benefică asupra funcţiei renale şi încetineşte formarea pietrelor la rinichi. În plus, acest aliment poate ajuta persoanele care fac dializă.

Administrat pe cale orală, bicarbonatul aduce numeroase beneficii funcţionării rinichilor: combinat cu dializa, bicarbonatul trece direct în sânge. El împiedică deteriorarea rinichilor şi neutralizează acizii prezenţi în alimente (sulful, fosforul, azotul), favorizând absorbţia lor de organism fără să dăuneze rinichilor.

Tratează arsurile stomacale şi indigestiile

Combinaţiile de alimente grele şi băuturi carbogazoase produc exces de suc gastric şi favorizează neplăcutele arsuri la stomac. Acestea pot fi însoţite de flatulenţă sau greaţă, care durează şi câteva ore bune. Bicarbonatul de sodiu scade aciditatea digestivă, datorită efectului său de reglare a pH-ului şi de neutralizare a substanţei acide.

Dizolvă o lingură de pulbere într-o jumătate de cană cu apă şi bea cu înghiţituri mici acest amestec. Este un remediu care calmează eficient arsurile la stomac, reduce senzaţia de balonare şi combate tulburările digestive, precum gazele intestinale şi digestia leneşă. Ca să previi indigestia, bea după o masă copioasă un pahar cu apă şi bicarbonat.

Citeşte şi: Cel mai bun remediu pentru răul de maşină, 100% natural

Ulceraţiile cronice

Bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru realizarea clătirii în cazul aftelor bucale. Acesta este foarte eficient în tratarea şi ameliorarea simptomelor afecţiunilor cavităţii bucale.

Bicarbonatul de sodiu este un alcalin, astfel ajută la neutralizarea acizilor din gură care irită şi inflamează ţesuturile şi, de asemenea, este un amestec care ajută la curăţarea şi liniştirea zonelor. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceşcuţă cu apă călduţă are efecte benefice în tratarea aftelor bucale.

Albeşte dinţii

Spală dinţii trecând periuţa prin apă şi bicarbonat. Periază dinţii normal, la fel şi gingiile, limba. Periajul danturii ar trebui să dureze cel puţin 2 minute. Clăteşte bine gura cu apă la final.

Poţi folosi şi bicarbonat de sodiu în combinaţie cu pasta de dinţi. Amestecă singură bicarbonat cu pasta de dinţi pe care o ai acasă sau presară praful peste periuţa cu pasta de dinţi. Periază dinţii normal şi clăteşte bine gura la final. Vei avea dinţi mai curaţi şi mai strălucitori.

Deodorant

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a vă proteja de transpiraţie este să folosiţi bicarbonatul de sodiu,  cel mai simplu deodorant natural pe care puteţi să îl realizaţi în câteva minute acasă.

Fie puteţi să amestecaţi un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu cu puţină apă, fără să dizolvaţi, aplicând compusul la subraţ, fie puteţi complica puţin reţeta şi să adăugaţi amidon de porumb. Combinaţi o parte de bicarbonat de sodiu cu 6 părţi de amidon de porumb şi aplicaţi in fiecare dimineaţă pudra în zona axilei.

Citeşte şi: Produsul pe care orice femeie îl are în geantă este soluţia pentru tăieturi şi vânătăi

Tratează arsurile solare

Chiar dacă sună ciudat, bicarbonatul de sodiu are meritul de a crea un mediu alcalinizat, propice pentru calmarea inflamaţiilor şi reducerea durerilor provocate de arsuri. Modul de întrebuinţare a bicarbonatului de sodiu pentru tratarea arsurilor solare este foarte simplu: amestecă praful cu puţină apă, până când se formează o pastă subţire.

Aplică apoi pasta, cu ajutorul unei comprese sterile sau a unui disc demachiant, pe zona afectată de razele nocive ale soarelui. Lasă să acţioneze câteva minute, după care clăteşte pielea cu apă.

Albeşte lenjeria

O lingură de bicarbonat de sodiu adăugat la detergent îmbunătăţeşte performanţa detergentului, în plus dezinfectează şi menţine fibrele albe pentru mult timp.

Îndepărtează petele de pe covor

Foloseşte o pastă obţinută din apă şi bicarbonat de sodiu pentru a freaca petele, apoi aspiră bine după ce se usucă amestecul. Bicarbonatul trebuie să acţioneze minimum 30 de minute, dar este mai bine să îl laşi pe covor o noapte.

Sursa: secretele.com



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg