Afecţiuni care pot fi tratate cu anghinare

1 59410 original jpg jpeg

Bolile de ficat, tulburările biliare, eczema, indigestia pot fi tratate cu ajutorul anghinării. Mai mult decât atât, anghinarea reglează colesterolul iar lista beneficiilor nu se opreşte aici.

Datorită cinarinei (substanţa activă care dă gustul amar),insulinei,poatsiului,magneziului,flavonoidelor care să găsesc în aceasta,anghinarea are numeroase beneficii asupra sănătăţii. Panta poate fi consumată în salate sau sub formă der ceai.

Apără ficatul

Dacă suferi de insuficienţă hepatică,ciroză hepatică,hepatită cronică şi calculi biliari bea ceai de anghinare. Acesta se obţine astfel:pune 2 linguriţe de frunze uscate şi mărunţite de anghinare într-o cană. Pune 250 ml de apă clocotită şi lasă ceaiul la infuzat 15 minute. Strecoară şi bea infuzia îndulcită cu miere. Consumă 50 de ml de ceai dimineaţa,pe stomacul gol,iar restul bea-l după 30 de minute. Urmează cura 20-30 de zile.

Indicat în diabetul zaharat

Infuzia de anghinare este recomandată şi în tratarea bolilor renale cronice,deoarece este un bun diuretic. Anghinarea ajută la eliminarea ureei şi a substanţelor toxice de la nivelul rinichilor şi ficatului. Totodată,consumă ceai de anghinare şi dacă suferi de hipertensiune,ateroscleroză şi diabet zaharat.

Citeşte şi:

Plante care protejează ficatul

Cum previi diabetul zaharat

Scad colesterolul „rău“

Introdu frunze de anghinare în alimentaţie ca să scapi de colesterolul „rău“. Foloseşte-le în salate sau pune-le la macerat în ulei de măsline.

Ideală în tratamentul gutei

Consumă frunze de anghinare,deoarece sunt bogate în calciu,fier,vitaminele C şi E şi pentru că 100 de g nu conţin decât 30 de calorii. Mai mult decât atât,deoarece ajută la eliminarea acidului uric,anghinarea este de ajutor în tratarea gutei.

Te scapă de constipaţie

Infuzia de anghinare alungă constipaţia,văsărturile,enteritele şi colitele. Totodată,tratează eczema,acneea şi dermatitele de contact.