Bea această băutură şi vei fi bronzată până la iarnă!
Tocmai te-ai întors din vacanţă şi vrei ca nuanţa ciocolatie a pielii să dureze mai mult? Pentru a-ţi menţine bronzul până la iarnă, încearcă această băutură!
Menţine pigmentul pielii prin alimentaţie
Cea mai eficientă metodă pentru a-ţi păstra bronzul este o dietă bazată pe alimente colorate,bogate în betacaroten,cum sunt morcovii,roşiile,ardeii graşi,cartofii dulci,spanacul,pătrunjelul,salata verde,andivele,caisele,dovleacul,mango,papaya,portocalele,prunele,pepenele galben.
Un studiu efectuat în 2011 de Dr. Stephen de la Universitatea din Nottingham arată că un consum regulat de alimente cu niveluri ridicate de betacaroten nu schimbă textura pielii,ci o pigmentrează datorită substanţelor chimice naturale numite carotenoide,care se găsesc în compoziţia lor.
Consumă-le cu măsură
Specialiştii atrag atenţia că dacă obişnuieşti să mănânci o cantitate foarte mare de alimente ce au în compoziţia lor betacaroten,există riscul să faci carotenemie,o boală ce duce la modificarea culorii pielii. Afecţiunea nu pune viaţa în pericol. Când nu se mai consumă aceste alimente,pielea revine la culoarea sa normală.
Şi uleiul de măsline este bun!
Potrivit oamenilor de ştiinţă,uleiul de măsline are beneficii pentru piele,deoarece oferă o doză mare de antioxidanţi. În plus,ajută la păstrarea bronzului. Aşa că,după ce te-ai întors din vacanţă,asezonează-ţi salatele cu ulei de măsline. Faci astfel şi ca pielea să se menţină catifelată şi elastică.
Din ce prepari băutura magică
Consumul de lichide măreşte durata de viaţă a tuturor celulelor (inclusiv a celor de la suprafaţa pielii) şi astfel ajuţi ca bronzulsă nu se şteragă. Pentru a obţine băutura care te ajută să rămâi bronzată până la iarnă,ai nevoie de:
3 morcovipotriviţi
1 ardei gras roşu
3 felii de dovleac galben
3 felii de pepene galben
2 linguri ulei de măsline
2 fire pătrunjel tocat
Zeama de la o lămâie
Cureţi şi speli morcovii,ardeiul gras. Tai legumele bucăţi potrivite şi le pui în blender. Adaugi feliile de dovleac şi de pepene galben (trăiate mărunt),apoi pui uleiul de măsline,zeama de lămâie şi pătrunjelul. Mixezi până obţii un suc. Consumi băutura de 2-3 ori pe săptămână.