Beneficiile sucului de sfeclă roşie pentru sănătate

simeon stalpnicul png

Sfecla roşie este unul dintre cele mai sănătoase alimente existente. Cu surse abundente şi unice de fitonutrienţi, cum ar fi betalaina şi vulgaxantina, antioxidanţi precum manganul şi vitamina C, sfecla oferă mai mult decât culoare.

Aceşti fitonutrienţi au proprietăţi antioxidante,anti-inflamatorii şi detoxifiante.

Studiile ştiinţifice recente au dovedit faptul că sfecla reduce creşterea celulelor tumorale în cazul cancerelor de colon,stomac,plămâni,sân,prostată şi testicular. Sfecla conţine şi o cantitate mare de fibre,care sunt foarte importante pentru prevenirea apariţiei cancerului de colon.

Reţete

Alege o reţetă,pune ingredientele de mai jos în blender (nu în storcător,deoarece se pierde pulpa alimentelor care conţine fibre,vitamine şi alţi nutrienţi),adaugă apă şi bucură-te de gustul acestui suc minunat!

  • 1/2 sfeclă roşie,un pumn de pătrunjel,un pumn de coriandru,2 morcovi,1 măr,3 tije de ţelină,2,5 cm rădăcină de ghimbir;
  • 1/2 sfeclă roşie,3 morcovi,un pumn de coriandru;
  • 1 sfeclă roşie cu tot cu frunzele verzi, 4 morcovi,1/4 lămâie;
  • 1/2 sfeclă roşie,3 ridichi,3 morcovi,1 măr.

Află de AICI în cazul căror afecţiuni nu este indicată sfecla roşie.