Ce poţi trata cu ciuperci medicinale

1 73440 original jpg jpeg

Preţuite cum se cuvinte în medicina tradiţională, ciupercile sunt unele dintre cele mai eficiente remedii naturale, având efect antioxindant şi antiinflamator.

În perioadele în care eşti epuizată fizic sau mental,te vei simţi mai bine dacă mănânci zilnic ciuperci. Acestea îţi aduc un plus de minerale,precum potasiul sau fierul,şi alungă anxietatea sau nervozitatea.

Pe lângă ciupercile pentru consum,peste 100 de specii sunt folosite în terapii complementare,deoarece protejează ficatul,previn apariţia inflamaţiilor şi încetinesc evoluţia tumorilor canceroase.

Reishi scade colesterolul

Cunoscută şi sub denumirile Ganoderma sau ciuperca miraculoasă,Reishi şi-a câştigat popularitatea mai întâi în Extremul Orient,datorită gamei largi de afecţiuni pe care le combate. Are în compoziţie substanţe amare şi polizaharide care atacă celulele canceroase şi le împiedică să se înmulţească.

Dă energie şi întăreşte sistemul imunitar al peroanelor care trec prin şedinţe de chimioterapie. Reduce nivelul de colesterol rău şi de zahăr din sânge,de aceea este recomandată cardiacilor şi diabeticilor.

Şi reumaticii sau astmaticii ar trebui să încerce remediile cu Reishi,pentru că diminuează simptomele gutei,artritei,astmului. O găseşti sub formă de plicuri de ceai instant sau comprimate,care se iau câte 2-3 ori pe zi,cu o jumătate de oră înainte de mese. Pulberea de Ganoderma o poţi pune în salate sau dizolva în ceaiuri.

Shiitake întăreşte sistemul imunitar

Ciuperca Shiitake,numită şi Lentinus edodes,conţine fier,zinc,fosfor,seleniu,potasiu şi vitamine (B2,B3,B5,B6,D),dar şi lentinan,o substanţă care întăreşte sistemul imunitar şi-l stimulează să lupte cu boli grave precum cancerul.

Mai mult,inhibă formarea tumorilor maligne şi scade nivelul colesterolului. Nu întâmplător,Shiitake se găseşte printre alimentele preferate ale japonezilor longevivi.

Atenţie!

Tratamentul cu ciuperci medicinale nu e indicat pe perioada sarcinii şi a alăptării.

Cordyceps are efect revitalizant

Ciuperca medicinală Cordyceps este una dintre cele mai valoroase ciuperci folosite în medicina tradiţională chineză. În magazinele cu produse naturiste găseşti capsule cu extract de Cordyceps. Se iau câte 4 pe zi,în 2 reprize. Are proprietăţi protectoare pentru plămâni şi ficat,stimulează imunitatea şi are efect revitalizant.

Este indicată nu numai pentru cei care depun efort fizic,ci şi pentru alungarea stresului,creşterea fertilităţii şi a libidoului.

Truc

Două capsule cu extract de Cordyceps luate dimineaţa şi seara,pe durata tratamentului cu antibiotic,protejează ficatul,rinichii şi reduc acţiunea bacteriilor şi a fungilor.

Sursă foto:123RF