Ce tratezi cu ulei de măsline

1 78873 original jpg jpeg

Îl pui în salate şi în alte preparate reci – dar ştiai că uleiul de măsline poate fi folosit pentru alinarea unor afecţiuni digestive şi reumatice, în paralel cu tratamentul recomandat de medic?

Efectele consumului de ulei de măsline sunt vizibile pe termen lung. Reduce colesterolul rău, protejează celulele, măreşte cantitatea de grăsimi benefice în sânge, le elimină pe cele nocive depuse pe pereţii arterelor. Din aceste motive este recomandat în bolile de ficat, pentru eliminarea pietrelor la vezică şi pentru prevenirea artritei.

Litiaza biliară

Uleiul de măsline este uşor laxativ şi stimulează activitatea colecistului, de aceea s-a dovedit util în afecţiuni ca litiaza biliară (pietre la fiere). Preventiv, ia 3 linguri de ulei cu înghiţituri mici, între mese. Dacă deja te confrunţi boala, reduci intensitatea durerilor dacă bei între 3 şi 10 linguri de ulei pe zi (50-150 ml), tot între mese, în amestec cu zeama stoarsă de la 1-2 lămâi.

Paraziţii intestinali

Copiii sunt cei care suferă adesea din cauza infestării cu paraziţi intestinali, dar şi adulţii pot avea această problemă. Lipsa poftei de mâncare, paloarea, durerile abdominale sunt semne ale prezenţei paraziţilor. Leacul constă dintr-o lingură de ulei de măsline amestecată cu zeama de la o lămâie.

Cuperoza

Roşeaţa şi inesteticele vase de sânge sparte, care se observă la nivelul feţei, sunt cauzate de cuperoză. Masează uşor pielea de măsline şi adaugă în meniul zilnic acest tip de ulei. Evită alcoolul şi cafeaua, alimentele prea dulci sau prea sărate, şi redu fumatul.

Guta

Afecţiunea este provocată de depunerea sărurilor acidului uric în regiunea articulaţiilor şi se manifestă prin umflături, însoţite de dureri puternice. Pentru tratament, amestecă muşeţel şi ulei în proporţie de 1:8, ţine o oră pe baie de aburi, apoi lasă la macerat 4 zile. Strecoară şi fă frecţii cu acest macerat. Durerile sunt domolite cu ajutorul compreselor: amestecă 5 căţei de usturoi zdrobiţi cu puţin ulei de măsline.

Contra balonării şi arsurilor gastrice frecvente, ia, cu 30 de minute înaintea meselor principale, 3 linguri dintr-un amestec de leac: combină o cană cu ulei de măsline cu 1 kg de miere şi 4 lămâi tocate.

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, competenţă apifitoterapie, www.drconstantinaruxandra.ro.

„Acizii graşi omega-3 din uleiul de măsline, pe care organismul nu-i poate sintetiza singur, au un rol benefic în organism: asigură integritatea membranei celulare, menţin o bună imunitate, previn apariţia bolilor cardiovasculare şi degenerative. Să nu uităm că orice grăsime sănătoasă, aşa cum este uleiul de măsline presat la rece, se transformă, prin prăjire, într-un produs nociv pentru organism.“



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg