Ce trebuie să ştii despre levănţică

1 71538 original jpg jpeg

Lavanda creşte în Africa de Nord şi în regiunile muntoase ale Mediteranei şi este extrem de apreciată pentru beneficiile sale de înfrumuseţare, fiind adesea utilizată în aromaterapie sau ca ingredient în produsele de îngrijire. Ulterior, s-a dovedit a fi un ajutor de nădejde şi în ceea ce priveşte sănătatea...

Ce poate trata? La ce este folosită?

Lavanda este folosită în cazuri de nelinişte,insomnii,nervozitate şi depresie. De asemenea,este folosită şi în problemele digestive,pierderea poftei de mâncare sau vărsături,greaţă,gaze intestinale (flatulenţă) şi stomac deranjat.

Unii oameni folosesc levănţica pentru afecţiuni dureroase,inclusiv migrene,dureri de dinţi,entorse,răni şi dureri articulare. De asemenea,este benefică pentru pielea afectată de acnee. 

Poate fi aplicată pe piele,împotriva căderii părului,dar şi ca scut împotriva ţânţarilor şi a altor insecte.

Dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti circulaţia sangvină,poţi adăuga câteva picături de ulei esenţial de lavandă în apa de baie. Aburii astfel înmiresmaţi te vor şi calma,după o zi stresantă.

Prin inhalare,lavanda este folosită pentru insomnii,dureri şi agitaţii ori stări de anxietate.

În industrie,lavanda este utilizată pentru produsele farmaceutice,dar şi ca ingredient de parfumare pentru săpunuri,cosmetice,parfumuri...

Uleiul obţinut din lavandă este considerat că ar avea proprietăţi antiseptice şi anti-inflamatorii,deci poate fi utilizat pentru a vindeca arsuri minore şi muşcături de insecte.

Sursa foto:Pinterest