Cojile de nucă şi efectele lor miraculoase asupra organismului. 4 reţete pentru remedii naturale

1 72708 original jpg jpeg

Miezul de nucă are în componenţă o sinteză de substanţe nutritive care aduc beneficii pe termen lung asupra stării de sănătate. Însă puţini ştiu că şi cojile acestora reprezintă o adevărată sursă de sănătate.

Cojile de nucă administrate sub formă de ceai,ajută la curăţarea sângelui şi la subţierea sângelui îngroşat,la întărirea imunităţii,la îmbunătăţirea funcţiei ficatului şi a tranzitului intestinal,la calmarea tusei,la ameliorarea şi tratarea afecţiunilor digestive,a diabetului şi hipertensiunii.

Acestea au efecte depurative,stimulente pentru tiroidă,antifungice,bactericide,antiseptice intestinal,dezinfectate gastro-intestinale şi renale,vermifuge,tonic-amare,hipoglicemiante,hipotensive,antialergice,antiinflamatoare,cicatrizante,emoliente şi calmante.

Ceaiul din coji de nucă este deasemenea indicat persoanelor care suferă de avitaminoze,celor cu deficienţă de calciu sau celor cu imunitatea scăzută.

Iată câteva remedii cu ceai din coji de nuci:

1. Ceai din coji de nucă pentru afecţiunile stomacului

Se prepară o infuzie din membranele uscate (pereţii interni care despart miezul) a patru nuci şi o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat o oră,apoi se strecoară şi se ia câte o lingură dimineaţa,pe stomacul gol.

2. Sirop din coji de nuci verzi pentru imunitate

....................

Află mai mult despre folosirea cojilor de nucă pentru TRATAMENTE NATURISTE