Cu suc de lămâie scapi de mătreaţă

1 68988 original jpg jpeg

Mătreaţa este o afecţiune a scalpului cauzată de o ciupercă şi este caracterizată prin mâncărimi şi iritaţie. Înainte să încerci produse scumpe din comerţ, îţi recomand să apelezi la trucuri 100% naturale, de multe ori mai eficiente decât formulele cu chimicale care promit rezolvarea problemei în timp record.

Cu toate că mătreaţa nu „se ia“,aşa cum spun miturile mai vechi,medicii dermatologi sunt de părere că nu e bine să foloseşti ustensilele altei persoane,dacă vrei să previi apariţia mătreţii.

Această problemă de ordin în special estetic este favorizată în special de scăderea sistemului imunitar şi de deshidratare. Din fericire,există tratamente din ingrediente naturale,care pot reface pielea scalpului şi podoaba capilară.

Unul dintre leacuri este cel pe bază de suc de lămâie. De obicei,lămâile sunt folosite la aromatizarea ceaiului sau a diferitelor preparate şi aduc beneficii şi în cosmetică şi îngrijire corporală.

Mai mult,lămâia te ajută să scapi de mătreaţă,decolorează petele pigmentare,albeşte unghiile îngălbenite şi dinţii şi te scapă de coşuri.

Pe lângă acidul citric,acest fruct conţine şi calciu,magneziu,potasiu,cupru,fosfor,seleniu,sodiu şi fier,fiind unul dintre cele mai bune medicamente naturale.

Clăteşte părul cu suc de lămâie

Dacă ai probleme cu scalpul,încearcă măcar două săptămâni să îţi clăteşti părul după spălare cu sucul de la o lămâie. Vei vedea că părul tău va fi mai rezistent şi mai sănătos,iar podoaba capilară îşi va recăpăta luciul şi vitalitatea.

Acidul citric echilibrează pH-ul pielii

Masează scalpul cu două linguri de suc de lămâie,apoi limpezeşte părul cu apă. Amestecă după aceea o linguriţă de suc de lămâie într-un pahar cu apă şi clăteşte-ţi din nou părul. Repetă acest truc în fiecare zi până când scapi de mătreaţă. Aciditatea lămâii echilibrează pH-ului scalpului şi împiedică formarea mătreţii.

Mai poţi aplica la rădăcina părului o pastă pe care o faci din două linguri de iaurt şi câteva picături de zeamă de lămâie. Acoperă capul şi las-o să acţioneze o jumătate de oră,apoi clăteşte cu apă caldă.