Cum combaţi arsurile de stomac

1 73874 original jpg jpeg

După o masă copioasă, mai ales după ce consumi alimente picante şi sucuri acidulate, simţi un disconfort şi arsuri la stomac? Iată cum poţi să scapi de acestea!

Busuioc

Planta nu este folosită doar în aromarea preparatelor culinare,ci şi pentru calmarea arsurilor stomacului. Infuzia de busuioc o prepare astfel:pune câteva frunze de busuioc într-o cană,peste care toarnă 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute,după care strecoară amestecul.  Bea o cană de infuzie după masa de prânz sau masa de seară,de 3-4 ori pe săptămână.

Citeşte şi:

Farmacia verde pentru arsurile solare

Arsuri stomacale? Uite ce trebuie să eviţi!

Banane

Sunt gustoase,sănătoase şi ameliorează arsurile stomacului,deoarece au un efect natural antiacid în corp. Prin urmare,dacă apar dureri după masă mănâncă câteva banane pentru a le calma.

Ghimbir

Leguma conţine substanţe active care ajută la combaterea arsurilor stomacale cu cel puţin 40%. De ajutor este ceaiul de ghimbir. Pune o linguriţă de rădăcină de legumă măcinată la 1 litru de apă şi fierbe amestecul timp de 30 de minute. După ce s-a răcit,strecoară şi îndulceşte cu zahăr,după gust. Bea câte 4 pahare pe zi,în timpul mesei,fie după masă.  

Lapte

Deoarece conţine foarte mult calciu şi pentru că are puţine grăsimi,laptele poate ameliora senzaţia de arsurăla stomac. Pentru a scăpa de simptomele provocate de aciditate şi de arsuri,bea un pahar de lapte rece,după masa principală.

Aloe vera

Pentru calmarea stomacului iritat,consumă suc de aloe vera. Bea aproximativ 1/4 dintr-un pahar cu suc din aloe vera cu aproximativ 20 de minute înainte de fiecare masă. Apelează doar la gelurile sau sucurile preparate special pentru uz intern.

Oţet de mere

Dacă durerea este foarte mare pune într-un pahar 2 linguri de oţet natural de mere într-un pahar de apă. Bea amestecul şi vei vedea cum disconfortul va dispărea treptat.