Cum elimini natural păduchii

1 74749 original jpg jpeg

Copilul tău s-a întors acasă de la grădiniţă sau de la şcoală cu păduchi? Asociată de cele mai multe ori cu igiena precară, pediculoza se transmite uşor de la o persoană la alta. Partea bună este că există o alternativă naturală prin care poţi scăpa uşor de aceşti dăunători.

Ce sunt şi cum se răspândesc

Păduchii sunt paraziţi care se ataşează de părul uman şi se hrănesc cu sânge. Ei nu sar,ci este suficient ca doi copii să îşi apropie capul pentru ca paraziţii să migreze. Se mai pot răspândi prin contact cu anumite piese de îmbrăcăminte,cum sunt pălăriile,precum şi obiecte personale,precum periile şi prosoapele. Deşi există stigmatul că păduchii capului se ataşează de oamenii neigienici,realitatea este că igiena şi curăţenia nu are nicio legătură cu cei care au păduchi.

Şi atunci,vine întrebarea:cum scapi de ei cât mai repede? Există atât medicamente fără prescripţie medicală,cât şi produse pe bază de prescripţie medicală pentru a trata păduchii capului-de obicei,şampoane sau loţiuni,care trebuie lăsate să acţioneze o anumită perioadă de timp. Dar există şi diferite remedii pentru acasă,cum este uleiul de arbore de ceai.

Citeşte şi:A luat râie sau păduchi de la şcoală. Ce e de făcut?

Cum acţionează uleiul de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esenţial obţinut prin distilarea frunzelor arborelui de ceai (Melaleuca alternifolia). Există diferite produse care conţin ulei de arbore de ceai,cum sunt picăturile,spray-urile şi şampoanele,despre care se spune că previn şi tratează infestările cu păduchi.

Uleiul de arbore de ceai conţine doi constituenţi principali cu activitate insecticidă. Cercetările arată că o soluţie cu cel puţin 1% ulei de arbore de ceai este capabilă să ucidă păduchii în doar 30 de minute. Alte studii arată că uleiul de arbore de ceai,amestecat cu ulei de lavandă,poate funcţiona mult mai bine decât preparatele din comerţ în îndepărtarea păduchilor.

Citeşte şi:Cele mai bune uleiuri pentru ten

Cum trebuie să aplici uleiul

Uleiurileesenţiale au devent populare datorită capacităţii lor de a trata diverse boli. Deşi uleiul de arbore de ceai este considerat eficient,mai ales atunci când este folosit înainte ca părul să fie pieptănat,este important să iei câteva măsuri de precauţie. Înainte de a începe să utilizezi ulei esenţial,pune o picătură mică de ulei,diluat în ulei vegetal,pe spatele mâinii pentru a exclude reacţiile alergice potenţiale. Nu apar reacţii cutanate sau mâncărime? Înseamnă că poţi să-l foloseşti cu încredere.

Pentru că păduchii se reproduc şi se maturizează foarte repede,este aproape imposibil să scapi de ei în urma unui singur tratament. De aceea,trebuie să fii răbdătoare şi persistentă. După efectuarea testului alergic,pune câteva picături de ulei de arbore de ceai,diluat în ulei vegetal,pe scalpul celului cu păduchişi aşteaptă ca soluţia să acţioneze peste noapte. În dimineaţa următoare,piaptănă foarte bine părul,pentru a elimina păduchii morţi. Întregul proces trebuie repetat de două până la trei ori pe săptămână,în funcţie de severitatea infestării,până când păduchii sunt complet eliminaţi.

Credit foto:www.motherearthliving.comRecente

oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg