De ce boli te fereşte consumul de năut

1 67204 original jpg jpeg

E un ingredient nelipsit din bucătăria vegetariană şi o sursă excelentă de fibre şi amidon, dar şi de proteine vegetale şi vitamine. Şi nu are colesterol!

De obezitate

Este bogat în proteine vegetale,dar nu are materii grase şi colesterol. O jumătate de cană de năut fiert înseamnă doar 142 calorii! Şi ţine cont de faptul că această leguminoasă este foarte săţioasă,fiind bogată în fibre!

De cancer la colon

Este bogat în fibre:o jumătate de cană de năut fiert oferă 4 g de fibre,necesarul zilnic pentru femei fiind de 25 g fibre. Alimentaţia bogată în fibre previne apariţia cancerului la colon,taie apetititul şi reglează tranzitul intestinal.

De maladii cardiovasculare

Un studiu realizat pe animale a demonstrat că o dietă cu năut,cu o durată de 16 zile,a dus la o scădere semnificativă a concentraţiei de colesterol total şi LDL-lucru benefic pentru sănătatea inimii.

De diabet

Studiile indică faptul că o alimentaţie bogată în năut duce la un răspuns glicemic (concentraţie de zahăr în sânge) mai slab ca cel provocat de consumul de grâu,spre exemplu. Asta înseamnă că năutul este recomandat în dieta diabeticilor.