Descoperă beneficiile consumului de vin!

1 55635 original jpg jpeg

Pe lângă savoarea intensă pe care o are, vinul este o licoare cu numeroase proprietăţi terapeutice. Iată ce-l face atât de sănătos şi cum îţi e de folos.

Vinul roşu este bogat în resveratrol,un antioxidant puternic care se găseşte în coaja boabelor de struguri. De asemenea,acesta conţine potasiu,fluor,fosfor,colină (vitamină din complexul B),flavonoide şi alte substanţe nutritive care asigură buna funcţionare a organismului. Cu toate acestea,băutura poate fi considerată medicament atâta timp cât este consumată cu moderaţie.

Ţine glicemia sub control

Resveratrolul ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge,fiind de un real folos pentru persoanele care suferă de diabet. O doză de 250 mg de resveratrol pe zi este suficientă pentru a menţine sub control glicemia,mai ales în cazul diabeticilor. Consumul de vin ajută şi la prevenirea problemelor de memorie (maladia Alzheimer,demenţă etc.),deoarece substanţele din compoziţia băuturii împiedică formarea unei proteine numite beta-amiloid,care declanşează,de obicei,boli la nivelul sistemului nervos.

Menţine sănătatea arterelor

Polifenolii din compoziţia vinului roşu au capacitatea de a preveni debutul,cât şi evoluţia aterosclerozei. Această afecţiune cardiovasculară se manifestă prin depunerea de grăsimi şi calciu pe artere,ducând la îngreunarea circulaţiei sângelui către organele vitale. 

Te ajută să ai un somn liniştit

Dacă adormi greu sau te trezeşti de multe ori în timpul nopţii,bea un pahar cu vin roşu înainte de culcare. Această băutură conţine melatonină,o substanţă care,în mod normal,este secretată de creier şi este responsabilă de inducerea somnului. Melatonina are şi proprietăţi antiîmbătrânire şi anticancerigene care menţin pielea frumoasă şi trupul sănătos.

Reduce colesterolul din sânge

Într-un studiu al Universităţii Complutense,din Madrid,se arată că vinul roşu poate reduce nivelul colesterolului din sânge,graţie antioxidanţilor pe care îi conţine. Astfel,riscul de a suferi de boli vasculare precum infarctul sau accidentul vas­cular cerebral este cu mult redus în cazul celor care beau vin,spre deosebire de al celor care preferă alte băuturi.

Ruxandra  Constantina Medic de familie,competenţe în apifitoterapie Cabinet consultanţă naturopată Tel:0733.299.355

Vinul este considerat un aliment-medicament,deoarece contracarează efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului,previne apariţia îmbătrânirii premature,îmbunătăţeşte digestia,accelerează metabolismul,creşte tonusul fizic şi combate starea de astenie,oboseala şi depresia. Cu toate acestea,femeile însărcinate sau care alăptează şi persoanele cu afecţiuni hepatice,epilepsie sau care au probleme renale grave ar trebui să evite consumul de vin roşu. Altfel,se poate bea câte un pahar de vin zi de zi,la masa de prânz sau de seară. 



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg