Descoperă beneficiile dovedite ale spirulinei!

1 68585 original jpg jpeg

Bună pentru organism, spirulina este o algă cu foarte multe substanţe nutritive. Aceasta protejează inima, iar lista beneficiilor nu se opresc aici.

Plină de substanţe nutritive

O singură lingură de spirulină conţine 4 grame de proteine,vitamine (B1,B2,B3) şi minerale (cupru,fier,magneziu,potasiu şi mangan). De asemenea,are doar 20 de calorii şi 1,7 grame de carbohidraţi digerabili.

Este antioxidantă şi antiinflamatoare

Aceste proprietăţi ale spirulinei sunt date de aceeaşi componentă care îi dă şi culoarea verde-albastru,adică ficocianina. Aceasta luptă împotriva radicalilor liberi.

Scade colesterolul rău „LDL“

Potrivit unui studiu recent,realizat pe 25 de persoane cu diabet de tip 2 care au consumat 2 grame de spirulină pe zi,oamenii de ştiinţă au observant că la aceşti oameni colesterolul rău a scăzut. Mai mult,conform unui alt studiu, consumul unui gram de spirulină pe zi reduce nivelul trigliceridelor cu 16,3 % şi a colesterolul rău „LDL“ cu 10,1 %.

Are proprietăţi antitumorale

La oamenii care suferă de cancer oral,s-a observant o regresie a leziunilor de la nivelul gurii,cu 45 %,în urma consumului a unui gram de spirulină pe zi,un an,potrivit unui studiu recent.

Reduce tensiunea arterială

Specialiştii spun că oxidul nitric care se găseşte în această algăajută la relaxarea vaselor de sânge,reducând tensiunea arterială. Dacă 1 gram de spirulină nu are un efect asupra tensiunii arteriale, 4,5 grame de spirulină scad forţa cu care sângele apasă pe pereţii arterelor prin care circulă.

Îmbunătăţeşte simptomele rinitei alergice

Rinita alergică este caracterizată de inflamarea căilor respiratorii nazale. Spirulinaeste o alternativă populară în tratarea acestei neplăceri,ea ajutând la reducerea simptomelor.

Eficientă împotriva anemiei

Un studiu recent realizat pe 40 de persoane care aveau anemie arată că suplimentarea consumului cu spirulină a crescut conţinutul de hemoglobină de celule roşii din sânge. Mai mult,oamenii de ştiinţă spun că spirulina este eficientă şi împotriva anemiei la vârstnici.

Bună în tulburări hepatice

Mai multe cercetări arată că spirulina poate ajuta la protejarea împotriva leziunilor hepatice şi ciroză la persoanele care suferă de hepatită cronică.

Credit foto:buynongmoseeds.com