Descoperă ce condiment menţine sănătatea creierului!
Specialiştii din domeniul medical au descoperit ce condiment stimulează buna funcţionare a creierului şi reduce riscul apariţiei afecţiunilor cognitive.
Un studiu publicat în Jurnalul Psihofarmacologiei (SUA) arată că principalul polifenol care se găseşte în compoziţia turmericului,şi anume curcumina îmbunătăţeşte funcţiile cognitive,un beneficiu extrem de important mai ales pentru persoanele care sunt predispuse la afecţiuni ale creierului,precum boala Alzheimer.Efectele acestui condiment sunt vizibile la scurt timp după administrare. Persoanelor din cadrul cercetării cărora li s-a administrar 400 mg de curcumină solidă au avut rezultate mai bune la testele de memorie,spre deosebire de cei care au luat placebo.Cercetătorii susţin că substanţa activă din turmeric are puterea de a creşte performanţele intelectuale şi de a îmbunătăţi capacitatea de concentrarea,cât şi atenţia.Cum te protejează de afecţiunile degenerativeCurcumina are următoarele roluri:-Inhibă dezvoltarea plăcii amiloide:aceasta se dezvoltă la nivelul creierului mai ales în cazul bolii Alzheimer;-Protejează funcţiile creierului de stresuloxidativ:-Reduce inflamaţiile de la nivelul creierului;-Are efect neuroprotectiv,favorizând refacerea celulelor şi ţesuturilor de la nivelul creierului;-Îmbunătăţeşte modul de funcţionare al neurotransmiţătorilor.Nu în ultimul rând,specialiştii susţin că turmericul este un bun adjuvant în tratamentele destinate pacienţilor care suferă de Alzheimer,dar şi un bun remediu care scade riscul apariţiei demenţei.