E bine să bei apă cu clorofilă? Adevărul despre una dintre cele mai populare tendințe de pe TikTok

Consumul de apă cu clorofilă a devenit viral pe TikTok, dar cât de sigură este această practică? Aduce apa cu clorofilă beneficii pentru organism? 

image

Cu peste 550 de milioane de vizualizări pe TikTok, consumul de apă cu clorofilă este una dintre cele mai urmărite tendințe din mediul online. În videoclipuri, putem observa cum mai mulți utilizatori se filmează în timp ce își pun în paharul cu apă câteva picături de clorofilă lichidă, cumpărată din magazinele de specialitate. 

Adepții susțin că apa cu clorofilă are gust de ceai verde cu mentă și aduce beneficii pentru piele și siluetă. Unii spun că, datorită acestei băuturi, și-au îmbunătățit aspectul tenului, iar alții că au reușit să slăbească mai repede. Dar are această practică beneficii dovedite?  

Ce este clorofila? 

Clorofila este un pigment de culoare verde, esențial în procesul de fotosinteză, care se găsește în aproape toate plantele și legumele verzi, precum: varză, broccoli sau fasole verde. Potrivit „Healthline‟, această substanță susține atât sănătatea plantelor, cât și pe cea a oamenilor, deoarece este bogată în minerale și vitamine, precum: magneziu, calciu, fier, potasiu, vitamina A, C, E și K. În plus, clorofila acționează precum un puternic antioxidant, care ajută la prevenirea deteriorării celulelor, un proces cauzat de radicalii liberi. 

Beneficii dovedite 

Într-adevăr, așa cum multe videoclipuri din mediul online o arată, clorofila are capacitatea de a îmbunătăți aspectul pielii. Medicul Trista Best a spus pentru „Eat This‟: „Efectele antioxidante și antimicrobiene ale apei cu clorofilă o transformă într-o băutură excelentă care îmbunătățește pielea. Potrivit specialistului, clorofila este bună la prevenirea ridurilor, petelor, inflamațiilor și în tratamentul acneei. 

De asemenea, clorofila poate acționa ca un deodorant natural când este administrată pe cale orală. Potrivit publicației menționate, această substanță îi poate ajuta pe cei diagnosticați cu trimetilaminurie (sindromul mirosului de pește), deoarece combate mirosul neplăcut al respirației și secrețiilor corpului. 

Citește și: Chlorella, citostaticul natural împotriva cancerului 

Clorofila ajută și la slăbit, cel puțin asta susține un studiu din anul 2014, citat de „Healthline‟, care spune că persoanele care au luat zilnic suplimente pe bază de clorofilă au slăbit mai repede decât cele care nu au făcut-o. Cercetătorii au sugerat, de asemenea, că această substanță reduce și nivelul de colesterol „rău‟ LDL. 

De reținut!

Apa cu clorofilă poate aduce beneficii organismului, dar este important să ceri sfatul medicului tău înainte să o încerci și să urmezi o cură cu această substanță. Deși clorofila este considerată a fi sigură pentru consum, este important de știut că pot exista anumite reacții adverse, precum: diaree, stare de greață, crampe abdominale și stare de vomă, în urma consumului în exces. 

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: TikTok