Care este legătura între mâncarea alcalină şi prevenirea cancerului

1 74741 original jpg jpeg

Ştiai că apariţia celulelor canceroase este direct legată de pH-ul organismului? Dacă este prea acid, riscul de a suferi de cancer este mult mai ridicat. O soluţie pentru echilibrarea pH-ului este consumul de alimente alcaline.

Ce este mâncarea alcalină?

Mâncarea alcalină este cea care creşte nivelul pH-ului din organism,prevenind astfel apariţia unui mediu acid,favorabil dezvoltării celulelor canceroase. Şi modalitatea de preparare a alimentelor este importantă pentru scăderea acidităţii. De exemplu,alimentele crude sau gătite la abur sunt o alegere mai sănătoasă decât cele prăjite.

Ce alimente sunt alcaline

Legumele crude

Dacă alegi să consumi legumele crude,atunci organismul tău va asimila toate substanţele nutritive,care nu se vor mai pierde în timpul gătirii,indiferent de ce modalitate alegi. Include în dieta ta varza,usturoiul,ceapa,ţelina,castravetele,ardeii,morcovii,andivele,salata verde şi sfecla roşie.

Citeşte şi:Iată ce presupune dieta alcalină

Fructele

Se numără printre alimentele cu cele mai multe proprietăţi alcaline. Le poţi servi la micul dejun,drept gustare sau în locul unui desert. În plus,sunt o sursă de vitamine,care întăresc imunitatea organismului. Printre cele mai recomandate fructe se numără merele,piersicile,avocado,bananele,fructele de pădure,cireşele,pepenele şi nucile. Acestea din urmă conţin acizi graşi esenţiali pentru echilibrarea nivelului pH-ului din organism.

Mierea

Este un produs 100% natural,cu care poţi îndulci deserturile sau băuturile,fără să mai fie nevoie să apelezi la zahăr. În acelaşi timp,este un aliment alcalin,precum şi un excelent antibiotic natural.

Clorofila

Nu degeaba se spune că băuturile din legume verzi sunt printre cele mai sănătoase. Sucurile verzi sunt bogate în enzime şi substanţe nutritive,cum este clorofila,de care organismul tău are nevoie. Îţi poţi face sucuri din ierburi,cum este pătrunjelul,mărarul sau alte plante aromate,pe care mai apoi să le diluezi cu apă. La fel de recomandat este şi gelul de aloe vera,consumat în stare naturală.

Ce alimente să eviţi

Printre alimente care cresc aciditatea organismului se numără carnea roşie şi cea de pui,anumite nuci cum sunt alunele şi fisticul,dulciurile,sosurile cum este cel de roşii,de soia,de muştar,cele pe bază de oţet,precum şi maioneza,dar şi produsele lactate.

Citeşte şi;Beneficiile apei alcaline



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg