Care este legătura între mâncarea alcalină şi prevenirea cancerului

1 74741 original jpg jpeg

Ştiai că apariţia celulelor canceroase este direct legată de pH-ul organismului? Dacă este prea acid, riscul de a suferi de cancer este mult mai ridicat. O soluţie pentru echilibrarea pH-ului este consumul de alimente alcaline.

Ce este mâncarea alcalină?

Mâncarea alcalină este cea care creşte nivelul pH-ului din organism,prevenind astfel apariţia unui mediu acid,favorabil dezvoltării celulelor canceroase. Şi modalitatea de preparare a alimentelor este importantă pentru scăderea acidităţii. De exemplu,alimentele crude sau gătite la abur sunt o alegere mai sănătoasă decât cele prăjite.

Ce alimente sunt alcaline

Legumele crude

Dacă alegi să consumi legumele crude,atunci organismul tău va asimila toate substanţele nutritive,care nu se vor mai pierde în timpul gătirii,indiferent de ce modalitate alegi. Include în dieta ta varza,usturoiul,ceapa,ţelina,castravetele,ardeii,morcovii,andivele,salata verde şi sfecla roşie.

Citeşte şi:Iată ce presupune dieta alcalină

Fructele

Se numără printre alimentele cu cele mai multe proprietăţi alcaline. Le poţi servi la micul dejun,drept gustare sau în locul unui desert. În plus,sunt o sursă de vitamine,care întăresc imunitatea organismului. Printre cele mai recomandate fructe se numără merele,piersicile,avocado,bananele,fructele de pădure,cireşele,pepenele şi nucile. Acestea din urmă conţin acizi graşi esenţiali pentru echilibrarea nivelului pH-ului din organism.

Mierea

Este un produs 100% natural,cu care poţi îndulci deserturile sau băuturile,fără să mai fie nevoie să apelezi la zahăr. În acelaşi timp,este un aliment alcalin,precum şi un excelent antibiotic natural.

Clorofila

Nu degeaba se spune că băuturile din legume verzi sunt printre cele mai sănătoase. Sucurile verzi sunt bogate în enzime şi substanţe nutritive,cum este clorofila,de care organismul tău are nevoie. Îţi poţi face sucuri din ierburi,cum este pătrunjelul,mărarul sau alte plante aromate,pe care mai apoi să le diluezi cu apă. La fel de recomandat este şi gelul de aloe vera,consumat în stare naturală.

Ce alimente să eviţi

Printre alimente care cresc aciditatea organismului se numără carnea roşie şi cea de pui,anumite nuci cum sunt alunele şi fisticul,dulciurile,sosurile cum este cel de roşii,de soia,de muştar,cele pe bază de oţet,precum şi maioneza,dar şi produsele lactate.

Citeşte şi;Beneficiile apei alcaline



Recente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg