Care este legătura între mâncarea alcalină şi prevenirea cancerului

1 74741 original jpg jpeg

Ştiai că apariţia celulelor canceroase este direct legată de pH-ul organismului? Dacă este prea acid, riscul de a suferi de cancer este mult mai ridicat. O soluţie pentru echilibrarea pH-ului este consumul de alimente alcaline.

Ce este mâncarea alcalină?

Mâncarea alcalină este cea care creşte nivelul pH-ului din organism,prevenind astfel apariţia unui mediu acid,favorabil dezvoltării celulelor canceroase. Şi modalitatea de preparare a alimentelor este importantă pentru scăderea acidităţii. De exemplu,alimentele crude sau gătite la abur sunt o alegere mai sănătoasă decât cele prăjite.

Ce alimente sunt alcaline

Legumele crude

Dacă alegi să consumi legumele crude,atunci organismul tău va asimila toate substanţele nutritive,care nu se vor mai pierde în timpul gătirii,indiferent de ce modalitate alegi. Include în dieta ta varza,usturoiul,ceapa,ţelina,castravetele,ardeii,morcovii,andivele,salata verde şi sfecla roşie.

Citeşte şi:Iată ce presupune dieta alcalină

Fructele

Se numără printre alimentele cu cele mai multe proprietăţi alcaline. Le poţi servi la micul dejun,drept gustare sau în locul unui desert. În plus,sunt o sursă de vitamine,care întăresc imunitatea organismului. Printre cele mai recomandate fructe se numără merele,piersicile,avocado,bananele,fructele de pădure,cireşele,pepenele şi nucile. Acestea din urmă conţin acizi graşi esenţiali pentru echilibrarea nivelului pH-ului din organism.

Mierea

Este un produs 100% natural,cu care poţi îndulci deserturile sau băuturile,fără să mai fie nevoie să apelezi la zahăr. În acelaşi timp,este un aliment alcalin,precum şi un excelent antibiotic natural.

Clorofila

Nu degeaba se spune că băuturile din legume verzi sunt printre cele mai sănătoase. Sucurile verzi sunt bogate în enzime şi substanţe nutritive,cum este clorofila,de care organismul tău are nevoie. Îţi poţi face sucuri din ierburi,cum este pătrunjelul,mărarul sau alte plante aromate,pe care mai apoi să le diluezi cu apă. La fel de recomandat este şi gelul de aloe vera,consumat în stare naturală.

Ce alimente să eviţi

Printre alimente care cresc aciditatea organismului se numără carnea roşie şi cea de pui,anumite nuci cum sunt alunele şi fisticul,dulciurile,sosurile cum este cel de roşii,de soia,de muştar,cele pe bază de oţet,precum şi maioneza,dar şi produsele lactate.

Citeşte şi;Beneficiile apei alcaline



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg