Grijile şi canicula ţi-au răpit somnul? Combate insomnia cu aceste 5 remedii!

1 shutterstock 199720352 jpg jpeg

Problemele de zi cu zi, ştirile alarmante şi căldura nopţilor de vară te pot aduce în situaţia de a suferi de tulburări ale somnului. Anumite alimente şi plante te pot ajuta să recuperezi orele de odihnă pierdute.

Banane, gustările ideale de peste zi

Aceste fructe conţin magnezi şi potasiu care îţi relaxează muşchii, ajutându-te să adormi mai uşor. Îţi reglează şi tensiunea arterială, ceea ce-ţi reduce riscul de a face hipertensiune sau un atac de cord. Un plus de vitamina B6 provenit din banane te va feri de insomnie, dar şi de iritabilitate şi de senzaţia de slăbiciune pe care o resimţi în corp a doua zi după o noapte în care n­-ai pus geană pe geană.

Salata verde te eliberează de stres

La mesele principale, nu uita să pui în farfurie şi salata verde. Îţi asigură aportul zilnic de vitamine A, B, C, D şi E, dar şi minerale, cum sunt calciul, magneziul, zincul, potasiul şi fosforul. Datorită acestor substanţe nutritive pe care ţi le conferă, salata verde este cea mai bună alegere alimentară pentru eliminarea stresului şi hiperexcitabilităţii. Îţi echilibrează sistemul nervos şi te ajută să ai un somn liniştit.

@shutterstock

Valeriana îţi reduce trezirile nocturne

Planta calmează sistemele nervos şi cardiac, ceea ce combate apariţia palpitaţiilor inimii. Pe lângă avantajul de a te ajuta să adormi mai repede, vei observa că datorită valerianei, nu te vei mai trezi prea des pe parcursul nopţii. Dintr-o linguriţă de rădăcină de valeriană mărunţită pregăteşti un ceai. Bea 2 căni pe zi, dintre care una cu 30 de minute înainte de culcare.

Un alt ceai sedativ pe care îl poţi face în casă conţine o linguriţă şi jumătate de rădăcină de valeriană, una de sovârv şi două de hamei. Infuzia scade excitabilitatea şi calmează sistemul nervos.

Smochinele alungă agitaţia

Cu un conţinut ridicat de magneziu, un mineral antistres, calciu şi potasiu, smochinele au avantajul de a normaliza ritmul cardiac şi de a combate insomnia. De aceea, sunt leacul perfect dacă eşti hiperactivă sau dacă te simţi puţin agitată.

Uleiul de levănţică te relaxează

Chiar dacă în zilele de vară preferi duşurile, vei avea numai de câştigat dacă faci o baie cu ulei de levănţică. Adaugă 10 picături de ulei esenţial de levănţică în apa de baie. Pe lângă parfumul îmbietos şi relaxant, acest ulei este şi un tonic foarte bun pentru sistemul nervos. Cu siguranţă, astfel îţi vei recăpăta calmul de care ai nevoie să adormi în scurt timp. În caz că nu-ţi surâde ideea unei băi, foloseşte acest ulei esenţial în combinaţie cu puţin ulei vegetal pentru a-ţi masa corpul.